Zandsculpturen beschadigd door slecht weer

Foto JVK
Het Zandsculpturenfestival in Oostende heeft de afgelopen dagen onder de felle wind en regen geleden. Verschillende sculpturen, waaronder Olaf uit de film 'Frozen', Minnie uit 'Mickey Mouse', Woody uit 'Toy Story', James van 'Monsters & Co.' en het Disneypaleis, raakten beschadigd.

"Als de beelden beschadigd zijn, kunnen we ze normaal gezien snel herstellen. Er zijn altijd artiesten aanwezig. Het is bijvoorbeeld al een paar keer gebeurd dat bezoekers de beelden aanraakten en zo beschadigden. Door de hevige wind is het nu nog niet mogelijk om ze te herstellen", legt organisator Alexander Deman uit.

In totaal werd 6.000 ton zand aangevoerd voor het Zandsculpturenfestival, dat op 13 juni van start ging. "Dat rivierzand komt uit grotten in Vlaams-Brabant en heeft een kleverige structuur. De sculpturen zijn daardoor bijzonder sterk, waardoor de schade beperkt is gebleven. Tegen vrijdag zal alles hersteld zijn", voegt de organisator toe.

Foto JVK
Foto JVK
Foto JVKReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.