Wow Air staakt onmiddellijk alle activiteiten, duizenden passagiers moeten plots op zoek naar alternatief

rv
De IJslandse budgetluchtvaartmaatschappij Wow Air staakt met onmiddellijke ingang al haar activiteiten. Eerder werden de vluchten van het noodlijdende bedrijf al uitgesteld. Wow Air is ook actief op Brussels Airport en vliegt dagelijks ook tussen Schiphol en Reykjavik.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De maatschappij was sinds dinsdag met potentiële investeerders in gesprek. Onder meer een fusie met rivaal Icelandair werd besproken, maar dat kwam er niet van. Passagiers wordt aangeraden om beschikbare vluchten bij andere maatschappijen te onderzoeken.

Topman Skúli Mogensen praatte onder meer ook met investeerder Indigo Partners. Eerder deze week won hij nog wat tijd voor WOW Air door met obligatiehouders af te spreken dat die lening kon worden omgezet in aandelen. Maar de pogingen hadden geen effect. “We hebben geen tijd meer en het is helaas niet gelukt om nieuwe financiering voor het bedrijf te vinden”, schrijft Mogensen aan zijn personeel. “Ik zal het mezelf nooit vergeven dat ik niet eerder actie heb ondernomen.’’

Het is nog onduidelijk of WOW een doorstart kan maken. Alle resterende vluchten werden meteen na de beslissing geschrapt, zelfs wanneer passagiers al klaar stonden om aan boord te gaan. Wereldwijd moeten duizenden passagiers op zoek naar een alternatieve luchtvaartmaatschappij. Op sociale media klagen heel wat mensen over het gebrek aan informatie en service.

WOW werd in 2011 opgericht en voerde haar eerste vluchten uit in mei 2012. Afgelopen jaar vervoerde het bedrijf 3,5 miljoen passagiers. De luchtvaartmaatschappij met haar opvallende paarse vliegtuigen had zo’n duizend man personeel in dienst. Vanuit Reykjavik voerde het bedrijf vluchten uit naar twintig Europese bestemmingen en zes locaties in Canada en de Verenigde Staten. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Charlotte De greef

    Spijtig, zeer goede maatschappij, vloog er afgelopen zomer mee van IJsland naar LA en heb absoluut geen klachten.