Volledig scherm
© ShutterStock

Worden Oostenrijk en Zwitserland ‘skirebellen’ tijdens kerstvakantie? Wintersport verboden in Italië en Beieren, Frankrijk acht het “onmogelijk”

Oostenrijk en Zwitserland lijken de enige gebieden te worden in Europa waar je in de kerstvakantie zal kunnen skiën. Italië en de Duitse regio Beieren lieten al weten dat de skigebieden bij hen dicht blijven en ook Frankrijk gaf gisteravond aan dat de kans op skiën met eindejaar “onmogelijk” lijkt. Oostenrijk wil daar echter niets van weten, hoewel het land een van de hotspots was bij de uitbraak van de pandemie begin dit jaar. Touroperator Sunweb kan zich daar helemaal in vinden. “De situatie nu is niet te vergelijken met die van toen”, klinkt het daar. 

14 reacties

 • Tim Candaele

  2 maanden geleden
  Inderdaad johan
 • johan willaert

  2 maanden geleden
  de skibebieden moeten niet dicht maar de apres ski moet verboden worden en dezelfde maatregelen als in thuisland !!!
 • mary-ann van eester

  2 maanden geleden
  iedereen moet zijn gezond verstand gebruiken nu gaan skiën is not don. maar iemand ontslaan omdat hij toch vertrek vind ik er wel over. vakantie is een recht en hoe men het invult is ieder zijn vrijheid
 • jurgen Buyse

  2 maanden geleden
  Wij gaan jaarlijks skiën. Maar dit jaar zal het niets worden. Als Oostenrijk rood blijft...Maar dan mag al het toerisme in België ook stilgelegd worden, of toch ten minste ook de mensen die op reis gaan in België in quarantaine laten gaan.Als men toch op reis mag hier en niet naar het buitenland, is dit pure discriminatie.
 • Roger Rymen

  2 maanden geleden
  Je moet wel gek zijn om nu te gaan skiën.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Topvrouw Testing & Tracing vraagt om verplichte coronatests voor reizigers afdwingbaar te maken

  Topvrouw Testing & Tracing vraagt om verplichte corona­tests voor reizigers afdwing­baar te maken

  Wie na een verblijf van minstens 48 uur in een rode zone in het buitenland terugkeert naar België, moet voortaan verplicht in quarantaine én moet zich op dag 1 en dag 7 laten testen op het coronavirus. Terwijl die quarantaine binnenkort langs regionale weg afgedwongen zal kunnen worden, ontbreekt het aan een instrument om ook die tests afdwingbaar te maken. Voorzitter Karine Moykens van het Interfederaal Comité Testing & Tracing vindt dat er federaal een initiatief moet worden genomen.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"