Zullen er komenden zomer opnieuw miljoen toeristen doorheen de straten van Lissabon lopen, dat is momenteel nog de vraag.
Volledig scherm
PREMIUM
Zullen er komenden zomer opnieuw miljoen toeristen doorheen de straten van Lissabon lopen, dat is momenteel nog de vraag. © AFP

Winnen Kroatië, Griekenland en Portugal de toeristen voor zich als “coronavrije” bestemmingen?

Terwijl toeristische toplanden als Spanje, Frankrijk en Italië overeind trachten te krabbelen, profileren landen als Kroatië (80 coronadoden), Griekenland (146 doden) en Portugal (1.063 doden) zich als het ‘coronavrije alternatief’. Worden zij de winnaars van het toerisme in coronatijden?

46 reacties

 • Sofie Ramon

  2 jaar geleden
  Hoe raak je daar als de grenzen van buurlanden gesloten blijven?
 • camiel huughe

  2 jaar geleden
  Bij ervaring juist drie Europese vakantielanden waar Spanje en Turkije bang moeten van zijn. Prachtige hotels heerlijke zon, mooie natuur, niet duur en toerist-vriendelijk volk !. De kusten van Algarve, de Griekse of de Kroatische eilanden met terrasjes waar verse oesters met een fris wit wijntje met de glimlach bediend wordt ! Waar in Kroatië, het van minder belang is (soort zoekt soort), of naakt of minder naakt van zon of zee kan genoten kan worden ! Drie heerlijke vakantielanden.
 • Sonja Van Oers

  2 jaar geleden
  Als ze een 2de lockdown willen in t najaar zullen ze de mensen op reis laten gaan. En dan gaat heel de wereld failliet. Ben benieuwd... misschien slimmer om in België te blijven...
 • Johny matheeuwsens

  2 jaar geleden
  Flatten the curve, dat was de bedoeling, omdat er nog geen vaccin was. Zoveel mogelijk immuniteit opbouwen. Er is nu nog steeds geen vaccin, het virus krijgen we ook niet weg. De zwaarst getroffen landen zullen dus uiteindelijk veiliger zijn. Toch zijn ze nu overal van dat eerste plan aan het afwijken. Waarom? Zal China nu veiliger zijn dan Europa? Er is chaos gecreeerd en die chaos blijft nu bestaan.
 • Inge Simons

  2 jaar geleden
  Zij die het niet kunnen laten om op vakantie te kunnen gaan verplicht quaranteine en geen loon reizigers hebben geld genoeg en denken toch niet aan de omgeving mentaliteit van ikke ikke en ikke! Wat is een jaar?