Wie met Ryanair naar Ibiza vliegt, mag geen alcohol uit de taxfree meer drinken aan boord

BELGA
Wie met Ryanair voortaan naar het Spaanse party-eiland Ibiza vliegt, mag aangekochte alcohol in de taxfreewinkels niet meer consumeren op het vliegtuig, schrijven Britse media. Al te vaak zorgen dronken passagiers voor problemen aan boord, en daar wil de Ierse lagekostenmaatschappij komaf mee maken.

Voor sommige vakantiegangers is de vlucht naar Ibiza blijkbaar al het startschot om hun vakantie flink drinkend in te zetten. De taxfreewinkels op de luchthavens varen er wel bij, maar het leidt aan boord geregeld tot problemen met andere passagiers en het cabinepersoneel. 

Alle alcohol die in de dutyfree (het synoniem van 'taxfree') of ergens anders wordt aangekocht, moet worden verpakt in een geschikt stuk handbagage die kostenloos in het ruim wordt geplaatst. Het pakket zal worden gelabeld, luidt het in een e-mail die Ryanair stuurde naar reizigers die een vlucht naar Ibiza hebben geboekt.

Het is de prijsvechter menens. "Wie tekenen van asociaal gedrag vertoont of alcohol aan boord probeert te smokkelen, moet het toestel verlaten en komt niet in aanmerking voor een eventuele compensatie of terugbetaling", luidt het nog.

Doet Ryanair alcohol op Ibizavluchten dan definitief in de ban? De e-mail maakt er geen melding van. Alcoholische dranken kunnen wellicht nog wel worden aangekocht bij het cabinepersoneel.  Ryanair vliegt dagelijks vanuit Brussels South (Charleroi) naar Ibiza.

BELGA6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leopold Vanhoof

  Alcoholverbruik op het vliegtuig zou nooit mogen toegestaan worden.

 • Christian Delgoffe

  Hoe kan men taksvrij iets kopen BINNEN de EU ? ? Ryanairzou beter ervoor zorgen dat de bagage van de passagiers geen uren lang niet verdeeld worden na aankomst vlucht (zoals vandaag in Mallorca) en er ook voor zorgen dat hun personeel daar minstens de Engelse taal machtig zijn; Ryanair is een IATA statuut niet waard zo !

 • FRANK WILLEMS

  Ik koop nooit tax free ,omdat het veel te duur is tegenover in de buur landen

 • Frank De Rycke

  Vind ik ook maar normaal dat ze moeten drinken van de bar in het vliegtuig ...zou anders nogal een feestje worden met sommigen !!

 • Freddy Van Hulst

  bedankt, Jean-Pierre, dat weten we dan ook weer - top!