Wie deze zomer zon, zee en strand opzoekt, heeft daar meer centen voor over dan vóór corona en blijft liefst ook minstens tien dagen chillen onder z'n parasol.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie deze zomer zon, zee en strand opzoekt, heeft daar meer centen voor over dan vóór corona en blijft liefst ook minstens tien dagen chillen onder z'n parasol. © shutterstock

Wie boekt voor de zomer, bespaart niet op reisbudget: “Het mag langer en luxueuzer”

Bij wie een reis boekt deze zomer, heeft de energiecrisis amper vat op het vakantiebudget. Dat blijkt uit cijfers van touroperators Sunweb, TUI en Connections. Onze getaway mag wat meer zijn en liefst ook wat langer duren. Zo spendeert de Belg gemiddeld 20 procent meer dan in 2019. De reisorganisators hebben de boekingen de voorbije twee weken bovendien opvallend zien toenemen. “Tegen de zomer zou het hoogseizoen van 2019 weleens ingehaald kunnen zijn”, klinkt het. 

14 reacties

 • freddy cardoen

  1 maand geleden
  Dat zijn dan diegene dat het hardste roepen als ze hun energiefacturen krijgen . Velen hebben het nog niet door dat vele goederen onbetaalbaar worden .
 • Evan De Jongh

  1 maand geleden
  Ja maar ze zitten te zagen dat ze serieuze kortingen mieten geven omdat de Russen niet meer mogen komen. En tegelijkertijd stijgen de prijzen. Ze willen het geld terug van tijdens Corona en nog wat meer winst. Al wat nu duurder wordt gaat niet meer goedkoper worden.
 • Ton Erden

  1 maand geleden
  Er zijn er die rijk geworden zijn in de covid tijd en nu met alle goederen duur te verkopen Het zijn de gewone mensen die mss een dag Blankenberge kunnen veroorloven
 • Bart Verwegen

  1 maand geleden
  Dit is enkel bij wie een reis boekt, er zijn er vele anderen die dit jaar niks boeken omdat ze het niet kunnen betalen.
 • Annette Joye

  1 maand geleden
  Dat sommige Belgen meer kunnen spenderen is vanzelfsprekend. Door de automatische koppeling van loon aan index, krijgen de grootverdieners relatief een veel hoger loon dan levensduurte. Deze wijze van aanpassing is niet correct. De aanpassing mag niet in langer in procenten plaatsvinden, maar in centen.