Les Sorbiers, het voormalige landgoed van de familie Boël, werd omgetoverd tot een ecologisch hotel.
Volledig scherm
PREMIUM
Les Sorbiers, het voormalige landgoed van de familie Boël, werd omgetoverd tot een ecologisch hotel. © rv

Welkom op het kasteel van de familie Boël: een ecologisch hotel met privé-eiland én rijke geschiedenis

In Heer-sur-Meuse, op een boogscheut van Dinant, ligt Les Sorbiers, pal op de oever van een zijarm van de Maas. Het is een oase van groen en rust die liefst 17 hectaren bestrijkt, met ook een privé-eiland dat beschermd is als natuur­reservaat. De naam zegt je misschien niet veel, maar het landgoed was van de familie Boël en werd sinds kort omgetoverd tot een ecologisch hotel. Het overwegen waard om te verpozen tijdens je volgende reis in eigen land? Oordeel zelf.

  1. Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”
    PREMIUM

    Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”

    Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. In hun hoofd speelden Yves (45) en Sofie (42) Laurijssens al lang met het idee om ooit de Kempen te ruilen voor een warm, exotisch oord. Uiteindelijk werd het Valencia, waar ze zonder ervaring een succesvol wijnhuis – Bodega de Moya – uit de grond stampten. “Het is een cliché, maar het leven is hier echt siësta, fiësta en playa!”