Een typisch beeld van de Brusselse binnenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Een typisch beeld van de Brusselse binnenstad. © Shutterstock

Welkom in het Brussel van Eva De Roo: “Ik kan hier nog twintig jaar wonen en de stad nooit helemaal begrijpen”

StuBru-coryfee Eva De Roo woont al negen jaar in de hoofdstad. Ze ging er tijdens haar studies aan het RITCS op kot en is er nooit meer vertrokken. “Ik voelde me hier meteen thuis. Het was toen een stad waar ik niemand kende en dat voelde heel bevrijdend. Het voelt alsof ik hier nog twintig jaar kan wonen zonder dat ik Brussel ooit helemaal begrijp.” Haar favoriete plekjes heeft ze wel, en die deelt ze graag.

0 reacties

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.