Een typisch beeld van de Brusselse binnenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Een typisch beeld van de Brusselse binnenstad. © Shutterstock

Welkom in het Brussel van Eva De Roo: “Ik kan hier nog twintig jaar wonen en de stad nooit helemaal begrijpen”

StuBru-coryfee Eva De Roo woont al negen jaar in de hoofdstad. Ze ging er tijdens haar studies aan het RITCS op kot en is er nooit meer vertrokken. “Ik voelde me hier meteen thuis. Het was toen een stad waar ik niemand kende en dat voelde heel bevrijdend. Het voelt alsof ik hier nog twintig jaar kan wonen zonder dat ik Brussel ooit helemaal begrijp.” Haar favoriete plekjes heeft ze wel, en die deelt ze graag.

0 reacties

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Heel wat Belgen trekken last minute naar zon, VAB-Reisbijstand krijgt 67 procent meer oproepen

  Heel wat Belgen trekken last minute naar zon, VAB-Reisbij­stand krijgt 67 procent meer oproepen

  Heel wat Belgen trekken in september last minute op vakantie naar de zon. Dat meldt mobiliteitsclub VAB deze ochtend. VAB-Reisbijstand kreeg tijdens de eerste tien dagen van september 67 procent meer oproepen dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Vooral senioren en gezinnen zonder schoolgaande kinderen hebben hun vakantie uitgesteld tot september. Daarbij speelde ook het kwakkelweer in augustus een rol.
 3. Al veertig jaar wijnmaker in het Hageland: het verhaal van Jos Vanlaer van domein Kluisberg
  PREMIUM

  Al veertig jaar wijnmaker in het Hageland: het verhaal van Jos Vanlaer van domein Kluisberg

  Liefst veertig wijndomeinen telt het glooiende Hageland intussen, en zo groeide de Vlaams-Brabantse streek uit tot hét kloppende hart van de Belgische wijnbouw. Jos Vanlaer (66), die vandaag zeven wijnsoorten op evenveel hectare wijngaarden produceert, is al sinds 1983 gepassioneerd bezig op zijn domein Kluisberg. “Toen ik begon, geloofde niemand hierin”, blikt de prijswinnende wijnmaker terug.