In Italië kleuren enkel Sardinië, Apulië en Molise oranje. De rest van het land kleurt rood.
Volledig scherm
In Italië kleuren enkel Sardinië, Apulië en Molise oranje. De rest van het land kleurt rood. © Getty

Weinig wijzigingen op Belgische coronakaart: slechts één groene regio en enkele oranje uitzonderingen in heel Europa

Vrijwel heel Europa kleurt volledig rood op de Belgische coronakaart. Enkel in Italië, Roemenië en Finland kunnen toeristen terecht in oranje regio’s. Op zoek naar het enige groene gebied in Europa? Dan moet je in Roemenië zijn.

 1. Reisbureau blijft in klappen delen door coronacrisis: “Door omikronvariant zijn we helaas opnieuw bij af”
  PREMIUM
  Aalst

  Reisbureau blijft in klappen delen door coronacri­sis: “Door omikronva­ri­ant zijn we helaas opnieuw bij af”

  De reissector in ons land blijft getroffen door de coronacrisis. Meer nog, na een kleine heropleving zorgt de nieuw opgedoken omikronvariant ook hier opnieuw voor stevige klappen. Aalstenaar Bruno De Lathauwer, stuwende kracht achter reisbureau Reizen De Lathauwer en touroperator Live To Travel weet er alles van. “De hakbijl door de paniek om omikron is genadeloos”, zegt hij. “Maar ik weiger mijn optimisme te verliezen: volgend jaar zullen mensen weer willen reizen.”
 2. Al plannen voor de herfstvakantie? Ga gezellig griezelen met het hele gezin: onze 6 toptips op een rij
  HLN Shop

  Al plannen voor de herfstva­kan­tie? Ga gezellig griezelen met het hele gezin: onze 6 toptips op een rij

  Bijna Halloween! Voor heel wat kinderen (en hun ouders) belooft dit feest hét langverwachte hoogtepunt van de herfstvakantie te worden. Tijd dus om je zo eng mogelijk te verkleden, samen pompoensoep en -taart te bereiden, griezelverhalen te vertellen, ... Of je kan het wat verder zoeken en het hele gezin trakteren op een memorabele uitstap. HLN Shop tipt zes spannende activiteiten in halloweensfeer.
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.