Ga naar de mobiele website
^ Top

Weggesleepte passagier daagt United Airlines voor de rechter

reuters - ap
De passagier die zondag hardhandig uit een overvol vliegtuig van United Airlines werd gesleept, heeft United aangeklaagd. In een spoedprocedure hebben zijn advocaten bij de rechtbank van Illinois geëist dat United en de luchthaven van Chicago alle relevante videobeelden, opnames van de voicerecorder in het toestel en ander bewijsmateriaal veiligstellen.

United Airlines ligt wereldwijd zwaar onder vuur door het voorval. Het filmpje waarop is te zien hoe de man van Aziatische afkomst letterlijk wordt weggesleept en gewond raakt aan zijn hoofd, is alleen al op Chinese sociale media 360 miljoen keer bekeken.

United heeft gisteren aangekondigd dat alle passagiers van de vlucht van Chicago naar Louisville hun geld terugkrijgen. Deze compensatie volgt op het publieke excuus van United dinsdag waarbij topman Oscar Munoz zei het "te willen goedmaken."

De luchthavenautoriteiten hebben inmiddels al drie werknemers van de luchthavenpolitie die betrokken waren bij het incident met verplicht verlof gestuurd. United heeft laten weten nooit meer agenten te willen oproepen voor dergelijke gevallen van overboeking.

Oscar Munoz, de grote baas van United Airlines, heeft zich geëxcuseerd voor het voorval.
AP Oscar Munoz, de grote baas van United Airlines, heeft zich geëxcuseerd voor het voorval.
Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • N K

    Jij moet zo een passagier niet behandelen das echt schandalig wat united airlines met die man deed.als ze bij zouden zoiets doen d zal ni waar zijn ik laat mij ni doen hoor .ik hoop da ze nu een zware straf krijgen.

  • Jos Smos

    Egoist die weigert op te stappen en dan amok maalt met crew en security diensten. Ik hoop dat hij verluest en de rekening mag betalen. Liefst ook nog miljoenen schadevergoeding aan United.

  • Guy Hellebosch

    Groot gelijk. denken die nu echt dat ze doen wat ze willen? Boeten zullen ze.

Gesponsord

Meld een bug