Op de luchthaven van Reus in Spanje staan tientallen Thomas Cook-klanten aan te schuiven voor meer nieuws.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de luchthaven van Reus in Spanje staan tientallen Thomas Cook-klanten aan te schuiven voor meer nieuws. © REUTERS

Wat als hotelbaas extra geld vraagt? En kan ik nog vertrekken als ik vakantie geboekt heb? Dit moeten getroffen reizigers weten

Het Garantiefonds Reizen is begonnen met het repatriëren van de Belgische Thomas Cook-reizigers die vastzitten in het buitenland. Daarna zal het fonds zich buigen over het vergoeden van gedupeerde reizigers. Dat laatste wordt een werk van héél lange adem, want het is de allereerste keer dat zo’n groot schadegeval plaatsvindt in de Belgische en zelfs Europese reissector. Wat zijn de gevolgen voor u? Wij beantwoorden alle prangende vragen.

16 reacties

 • Ghijs Elvan

  2 jaar geleden
  Gijzeling door hotels is wettelijk niet in orde, maar is wel volledig te begrijpen. Tour operators zoals TC betalen de hotels soms tot 90 dagen na verblijf van gasten. Dus die hotels hebben nog geen geld ontvangen voor de toeristen die er nu verblijven en voor de toeristen die er de afgelopen 3 maanden verbleven. En ze gaan dat geld nooit meer krijgen van TC of toch niet volledig. Voor de hotels is dit een drama.
 • rik rousseeuw

  2 jaar geleden
  Ik boek en betaal altijd zelf hotel als ik op reis ga, nooit hotel boeken bij reisagent
 • Jennifer Peeters

  2 jaar geleden
  Niet meer op vakantie gaan naar Tunesië. Dat ze daar hun plan trekken!!!
 • Lammens Frans

  2 jaar geleden
  Alle hotels op zwarte lijst zetten en hopen dat alle Belgen deze dan ook zullen negeren , schandalig
 • Gert Van Herck

  2 jaar geleden
  Hopelijk komen dergelijke hotels op een zwarte lijst terecht en biedt geen enkele Belgische touroperator deze hotels in de toekomst nog aan.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.