Warmste dag ooit zorgt voor piek in aantal aanvragen medische bijstand in het buitenland

Shutterstock
De medische bijstand die in het buitenland wordt gevraagd tijdens de zomervakantie geldt in vier op de tien gevallen voor letsels, breuken en verwondingen. Europ Assistance zegt een piek van aanvragen voor bijstand te hebben gekregen op vrijdag 26 juli, te wijten aan de extreme hitte in Europa. Het totale aantal medische problemen in de zomer is wel stabiel gebleven tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van reisbijstandsorganisatie Europ Assistance. 

Na de letsels, breuken en verwondingen, komen infecties het meest voor (12 procent), spijsverteringsproblemen (9 procent) en hart- en vaatziekten (3 procent). Vier op de tien van de medische dossiers die werden geopend, gelden voor jongeren onder de twintig jaar. Zij worden het meest getroffen door maag-en darmproblemen, infecties en keel- neus- of oorproblemen.

Het grootste aantal medische problemen werden genoteerd in Frankrijk (18 procent) en Spanje en zijn eilanden (11 procent). Opvallend is dat de Verenigde Staten in dat lijstje op plaats vier staan met vijf procent van de geopende medische dossiers. Toch gaat de Belg kennelijk het liefst in Europa op vakantie, daar werden in de zomer namelijk de meeste dossiers geopend (73 procent).

Autopech

Tenslotte is de bijstand voor autopech in het buitenland een tiental procent gedaald tegenover de zomer van vorig jaar. Dat was in zeven op de tien gevallen voor motor-, batterij- en startproblemen, evenwel te wijten aan het warme weer. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frans Peeters

    Kunnen er ook eens cijfers gegeven worden hoeveel er vroeger zijn teruggekeerd door de hitte?