Ga naar de mobiele website
^ Top

Warmste 9 april ooit lokt 150.000 toeristen naar Belgische kust

Benny Proot
Het was vandaag de warmste 9 april ooit en dat mooie weer heeft naar schatting 150.000 dagtoeristen naar de kust gelokt.

"Het was een topweekend voor de paasvakantie, die al goed gestart was. Mensen komen hier graag hun batterijen opladen", zegt Dirk Marteel van Westtoer.

Impulsbestemming

Gedurende het weekend was er ruim tachtig procent bezetting in de kusthotels. Daarvan waren ook een groot aantal last-minuteboekingen.

"De kust is een impulsbestemming. Er heerst hier een groot vakantiegevoel. Het zwemverbod heeft de toeristen niet afgeschrikt om naar de kust te trekken. Er is voldoende anders te doen", aldus Marteel.

De Belgische luchtmacht liet via Twitter weten dat het vier keer moest uitrukken voor een verloren gelopen kind. De scrambles werden vier keer tot een goed einde gebracht.

Benny Proot

Record

Het was vandaag de warmste 9 april ooit, meldt VTM Nieuws. In Ukkel werd een temperatuur van 22,8 graden gemeten en in de provincie Namen klom het kwik zelfs tot 24 graden.

Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Karel Van Beeck

  Water,zand en beton. De prachtige Vlaamse kustlijn.

 • Lily Of Flanders

  Blij dat we niet geweest zijn en in de plaats een mooie fietstocht gemaakt hebben langs de jaagpaden van kanalen.

 • MYRTHE PASS

  Ik kan er in komen dat mensen bij mooi weer naar de kust rijden. Het strand, de duinen en de zee brengt rust. Alleen zijn er na de winter zo weinig stralend zonnige en warme dagen dat kippen tegelijkertijd van stok gaan. Ik vrees dat een Vespa verstikkend werkt omwille van vervuiling en lawaai. Bloesems kan men dan waarschijnlijk niet meer ruiken.

 • dummie dum

  Zotten allemaal, mooi weer en ze gaan met zijn allen in de file staan voor een dagje zee..

 • Lewis De Leeuw

  Heb mijn batterijen opgeladen in Haspengouw. Rustig op de weg, nog eens echt genieten met de Vespa. Dat ze allemaal stikken aan de kust en in de files.

Meld een bug