De gloednieuwe Kondaa in Walibi Belgium. (archieffoto's 8 mei)
Volledig scherm
De gloednieuwe Kondaa in Walibi Belgium. (archieffoto's 8 mei) © BELGA

Walibi weigert te corpulente vrouw (22) op nieuwe achtbaan Kondaa

WaverDe gloednieuwe Kondaa in Walibi is de “hoogste en snelste rollercoaster van de Benelux”, maar haalt zo’n tien dagen na de opening de krantenkoppen in Franstalig België om een andere reden. Een jonge vrouw (22) zat al klaar in het treintje, maar kreeg net voor vertrek te horen dat ze toch niet meemocht en moest uitstappen. Ook al werd het niet expliciet verwoord: ze bleek te corpulent, melden de Sudpresse-kranten.

94 reacties

 • Marianne Van den Lemmer

  3 weken geleden
  Er zijn veiligheidsnormen zodat alles veilig blijft. Als je zoveel weegt als 2 mensen en dat op 1 plaats wil proppen, wel, dan kan dat niet.
 • marnick dedier

  3 weken geleden
  Walibi, je moest je schamen, pas de attracties aan dat bezoekers er geen nachtmerrie aan overhouden, hopelijk gaat die vrouw Walibi aanklagen
 • rudy jorissen

  4 weken geleden
  groot gelijk walibi, als het veiligheidharnas niet dicht gaat moet men eruit
 • Triene Despriet

  4 weken geleden
  Niet leuk maar als de veiligheid in gevaar komt, stellen ze zichzelf ook veilig. Want owee moest er dan wel iets gebeuren...
 • Frieda De Becker

  1 maand geleden
  Ja, als je niet in het zeteltje past dan gaat het toch gewoon niet ? In een dergelijk toestel lijkt me de veiligheid het belangrijkste voor alle andere "passagiers". Een dergelijk overgewicht op zo jonge leeftijd moet dringend aangepast worden. Als mevrouw volgend jaar wél in het zeteltje past wens ik haar een fijne rit !