Vrouw boekt vakantie om te rusten, maar in hotel vindt festival plaats: “Drank en drugs vlakbij spelende kinderen”

Aan het zwembad begon het feest al om 12 uur ‘s middags.
Twitter Aan het zwembad begon het feest al om 12 uur ‘s middags.
Een vrouw uit Quebec heeft een serieuze kater overgehouden aan haar vakantie naar Mexico. Ze ging er naartoe om uit te rusten, maar dat lukte niet. In haar hotel vond de hele week een technofestival plaats waar 5.000 bezoekers uit de bol gingen.

Manon Comtois uit Quebec kan het nog altijd niet geloven. De vrouw kwam tijdens haar vakantie eind februari terecht in hotel ‘Barcelo Maya Caribe’. In en rond dat hotel bleek op hetzelfde moment ‘Deja Voom’ plaats te vinden, een festival voor elektronische muziek.

Volgens de vrouw zaten festivalgangers onder invloed van drank en drugs op slechts enkele meters van 3 à 4-jarige kinderen die in het zwembad speelden. “Het begon om 12 uur ‘s middags, tot 18 uur. Daarna ging het feestje verder op het strand, van 21.30 uur tot 23 uur. Later op de avond was het in de lobby te doen.”
Op voorhand wist ze niets over het festival. Ze begrijpt niet hoe iemand haar deze reis kon verkopen zonder dit ‘detail’ te vermelden. Ter plaatse vroeg ze aan haar reisbureau Sunwing om haar naar een rustiger oord te verplaatsen. Dat lukte echter niet.

's Avonds ging het feestje verder op het strand.
Twitter 's Avonds ging het feestje verder op het strand.

Ze vroeg nadien dan maar haar geld terug, maar daar ging het bureau niet op in. Sunwing beweert dat het zelf niet op de hoogte was van het festival. Manon Comtois is nu in Canada een rechtszaak gestart in de hoop de bijna 1.000 euro die ze voor haar vakantie betaalde, te recupereren.

Vechtpartijen

Op Tripadvisor blijkt dat ze alvast niet de enige was die zich stoorde. Vakantiegangers die er in dezelfde week waren, klagen over feestjes tot 5 uur ‘s ochtends, jongeren die drugs gebruikten en vechtpartijen op de gang. “Ik voelde me er niet veilig met mijn twee kinderen”, klinkt het.

Zelfs festivalgangers vinden dat er best wat meer scheiding kon zijn met de gewone hotelgasten.
Screenshot Youtube Zelfs festivalgangers vinden dat er best wat meer scheiding kon zijn met de gewone hotelgasten.

Het hotel zelf reageert dat het de eerste keer was dat ze ‘Deja Voom’ organiseerden, en dat ze niet wisten wat voor mensen en naartoe zouden komen. Door de vele negatieve reacties die ze kregen, zullen ze het wellicht geen tweede keer meer organiseren. Ook bezoekers van het festival melden op Tripadvisor dat er beter voor wat meer scheiding was gezorgd tussen de gewone hotelgasten en de festivalgangers.

Of de Canadese Manon Comtois haar geld terug zal krijgen, valt nog af te wachten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Noella Baeten

    Wanneer ik een reis boek kijk ik eerst welke feestdagen er zijn in het land. Evenementen. Je gaat mij toch niet zeggen dat ze niet op de hoogte was?