Vroege vluchten op Brussels Airport vertraagd door tijdelijke sluiting luchtruim

Illustratiefoto.
BELGA Illustratiefoto.
Doordat er tot 6 uur geen luchtverkeer mogelijk was boven België, zijn er vanochtend vertragingen van gemiddeld een halfuur voor passagiersvluchten op Brussels Airport. Dat zegt een woordvoerster van de luchthaven. Ze verwacht dat de problemen tussen 8 en 9 uur opgelost zullen zijn.

Tussen middernacht en 6 uur was er geen luchtverkeer mogelijk boven België omdat een supervisor bij luchtverkeersleider skeyes zich gisterenavond kort voor zijn dienst ziek had gemeld en er geen vervanger werd gevonden. Dat veroorzaakte hinder voor reizigers- en goederenvluchten op de nationale luchthaven.

"Rond 7 uur waren er vertragingen van gemiddeld 30 minuten", zegt een woordvoerster van de luchthaven. "Vooral vluchten die normaal voor 6 uur moesten opstijgen of landen, zijn getroffen.”

Twintig cargovluchten bleven aan de grond, maar bij de passagiersvluchten waren er geen schrappingen door de problemen bij skeyes. Wel waren er enkele annuleringen door een staking in Spanje.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean De Nonancourt

  Het mag nu wel voor iedereen vrij duidelijk zijn dat deze lui gewoon een zooitje mensenpesters zijn en dit onder het mom van de veiligheid in het luchtruim.

 • patrick lagae

  wanneer gaat de regering eens ingrijpen aub? Dit kan toch zo niet verder.

 • Donald Roberfroid

  Ik heb de indruk dat die verkeersleiders wel een heel zwakke gezondheid hebben om zo dikwijls ziek te zijn. Ook raar dat die besmettelijke ziektes zich enkel tussen bepaalde uren manifesteren. Zou het niet beter zijn om bij de aanwerving ook een grondige medische screening in te voeren? Just saying ....

 • Willy Devroey

  Zaak oplossen: geef ze 1 € opslag en een titel van directiekader. Gedaan vakbond. Niet aanwezig als directielid: financiële sanctie.

 • André Van der Poorten

  Een andere opeisen , kan da nie ? Die geldwolven zijn nooit content en hun vakbonden onverantwoorde machtswellustelingen .