Vrijdag meer dan 75.000 passagiers in Brussels Airport

AP
De krokusvakantie gaat voor heel wat gezinnen gepaard met een weekje sneeuw of zon. Morgen 1 maart, de start van de krokusvakantie, wordt op Brussels Airport de drukste dag. Naar schatting 75.333 passagiers zullen dan door de luchthaven passeren.

“Er zullen vrijdag 288 passagiersvliegtuigen opstijgen, en er zullen er nog eens evenveel landen,”, weet woordvoerder Nathalie Pierard. “Het drukste moment wordt vrijdag verwacht tussen 7.30 uur en 10 uur ‘s ochtends. De luchthaven zelf en de verschillende luchtvaartmaatschappijen zetten extra personeel in aan de infobalies, bij de check-in en bij de paspoortcontrole.”

Uit gegevens van reisbureaus TUI en Neckermann/Thomas Cook blijkt dat we het vaakst richting de zon trekken tijdens de krokusvakantie. 55% van de boekingen voor komende week bij TUI zijn met het vliegtuig naar de zon. Zo’n 33% gaat skiën, 12% gaat op citytrip. Op dat vlak ziet TUI een heropleving van Londen als populairste bestemming. “De Britse hoofdstad heeft een tijdje een terugval gekend, maar we zien nu een opvallende piek”, zegt TUI-woordvoerder Piet Demeyere. “Wellicht omdat het pond laag staat, maar ook omdat toeristen snel nog naar Londen trekken voor het ingewikkelder zou worden door de brexit.” 

TOP 3

Citytrips:
1. Londen
2. Parijs
3. Rome

Wintersport:
1. Frankrijk
2. Oostenrijk
3. Duitsland

Zon:
1. Spanje
2. Egypte
3. Marokko 

(Bron TUI)
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Van Den Bossche

  Mensen hebben het recht om op vakantie te gaan of moeten we allemaal thuis zitten wachten op het klimaat? Zou graag eens weten hoeveel van die groene propere klimaatjongens wel het vliegtuig nemen ondanks dat ze beweren van niet. En als je elke week mag spijbelen , dan mag je ook een dag vroeger vertrekken om een goedkopere vakantie te hebben.

 • GERARD DE PELECIJN

  Wie niet graag wilt vliegen, weet niet wat hij in zijn kort leven, mist: geen files meer, vele snelheden en genoeg kunnen drinken, hoera, wij gaan mee en betogen verder in het vliegtuig voor een warmer temperatuur om dan minder te moeten stoken en te betalen waarvoor we nu werken!

 • lucien luyten

  En wie gaat die vele miljoenen verlies betalen Marc ? Alléén in België zijn er luchthavens zeker !

 • Jos Spriet-Dewaele

  Waarom morgen geen staking zodat de spijbelende leerlingen verplicht worden om hun vliegvakantie te vervangen door een vakantie in eigen land Zou toch veel beter zijn voor het milieu. Maar neen vandaag staken voor het milieu en morgen joepie vakantie dus zo wie zo geen school en dus maar lekker ons voeten vegen aan heel het milieugedoe. Ben benieuwd hoezeer Anuna en haar kliek het milieu nu ter harte gaan nemen

 • Marc Vinck

  Goeie aktie zou zijn, sluiten van Zaventem voor één dag, alles voor het milieu.