Voor 125.000 dollar kan je met een exclusieve ‘ruimteballon’ naar de ruimte

Illustratie van hoe de ruimtecapsule er zal uitzien.
Space Perspective Illustratie van hoe de ruimtecapsule er zal uitzien.
Het Amerikaanse ruimtebedrijf Space Perspective wil binnen de drie jaar commerciële ruimtereizen mogelijk maken. Dat zullen ze niet doen door middel van een raket, maar wel met een soort luchtballon. Een ticketje zal je wel 125.000 dollar of ongeveer 110.000 euro armer maken.

Aan boord van de capsule ‘Spaceship Neptune’ is er plaats voor acht passagiers en een piloot. Bovendien is er ook een minibar en een badkamer aanwezig. Je zal zo'n zes uur in totaal in de lucht hangen op een maximale hoogte van zo'n 30 kilometer met een schitterend uitzicht. De capsule heeft langs de buitenkant grote ramen, waardoor je het spectaculaire uitzicht op de aarde niet kan missen.

(Lees onder de foto verder)

Space Perspective

De ballon zou opstijgen vanop het Kennedy Space Center van NASA, nabij Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida. Na twee uur stijgen zal de Neptune maximale hoogte bereiken. Dan zal het voor nog eens twee uur boven de Atlantische Oceaan zweven om vervolgens terug neer te dalen in zee, waar je opgepikt wordt door een schip. De capsule zou opstijgen voor zonsopgang zodat je een zicht krijgt op het heelal en vervolgens de zon ziet opkomen achter de Aarde.

Trouw of bedrijfsfeest

“Een van de meest fantastische dingen aan het design is dat er een mogelijkheid is om er evenementen te houden, bijvoorbeeld trouwfeesten, concerten of bedrijfsfeestjes”, deelt de CEO Taber MacCallum. “Ik denk dat we veel verschillende soorten vluchten zullen zien. We willen dat mensen de echte ervaring krijgen waar astronauten altijd over praten, maar dan comfortabeler.”

Geïnteresseerden kunnen nu al op de website van Space Perspective een plaatsje reserveren.

Space Perspective

Lees ook

Toeristen in de ruimte, een basis op de maan, een beschaving op Mars en “multiplanetair leven”: hiervan dromen Musk en co (+)
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jorie Vanderperren

    't Is in elk geval VEEEL milieuvriendelijker dan een raket met toeristen! de ruimte in schieten. Hoeveel energieverspilling is dat eigenlijk zeg? Het zou verboden moeten worden.

  • mike dierickx

    Als je maar tot 30 Km hoogte gaat ben je nog ver weg van de ruimte. Officieel begint de ruimte pas voorbij de Karman Lijn op 100KM boven zee niveau.

  • Martijn Kools

    30 km hoog kun je geen ruimte noemen. Er is dan ook nog gewoon zwaartekracht.