Ga naar de mobiele website
^ Top

Vluchten worden nóg goedkoper: Ryanair en co ontketenen prijzenoorlog

belga
Oh ironie, in tijden van klimaatopwarming wordt vliegen alsmaar goedkoper. Nu de olieprijs historische laagtes bereikt, grijpen luchtvaartmaatschappijen hun kans. Lowcostmaatschappijen als Ryanair en Easyjet staan op voet van een prijzenoorlog.

Ryanair-baas Michael O'Leary kondigde al aan dat hij vliegtickets tot 9 procent goedkoper zal maken. Hij pakt wel vaker uit met dergelijke krasse uitspraken, maar omdat de olieprijs zo laag blijft staan, krijgen we wellicht echt de grootste prijzenoorlog in jaren.

De Verenigde Staten heeft de afgelopen jaren verschillende nieuwe oliebronnen aangeboord. Samen met de schaliegasrevolutie zorgen die voor een overaanbod, waardoor de olieprijs historisch laag staat. Omdat vliegprijzen vooral beïnvloed worden door de olieprijs, kunnen lowcostmaatschappijen hun prijzen drukken, tot in het extreme.

Ryanair-CEO Michael O'Leary
reuters Ryanair-CEO Michael O'Leary

Europa veroveren

Lowcostmaatschappijen steken hun dure broertjes de loef af. Dankzij hun moderne vliegtuigen geven ze al minder uit aan brandstof, waardoor ze logge, oudere maatschappijen naar de afgrond duwen. Zo stond Alitalia op de rand van het faillissement, maar de Italiaanse overheid kon het bedrijf redden. Ondertussen doken lowcostmaatschappijen in het gat dat Alitalia achterliet. En zo nemen Ryanair en co stilletjes aan de hele Europese markt over.

De komende jaren mogen we ons verwachten aan extreem goedkope vliegtickets. Dat is goed nieuws voor onze portemonnee, maar slecht nieuws voor het klimaat.

De Italiaanse overheid redde Alitalia van het faillissement. Uitstel van executie?
photo_news De Italiaanse overheid redde Alitalia van het faillissement. Uitstel van executie?50 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lily Of Flanders

  Het hoogseizoen in Tenerife is in de winter en dan zijn de tickets duur.

 • GuyTenerife

  Het is opmerkelijk dat je gedurende de julimaand bij TUIfly nog lage prijzen vindt naar een zonnige bestemming als Tenerife. Vanaf € 39,99 is geen uitzondering. Dit lijken eerder stunts die beter in het laagseizoen thuishoren. Enkel de klant vaart er goed bij ...!

 • MOBI BIKER

  Haha.ik boekte ( voor goede prijs te kunnen hebben ) & betaalde in Jan 2017 bij TUI 540€ ( 20kg ruimbag ) voor mijn h&t-vlucht van Oostende-Alicante deze week.= 135€/p/vlucht. De goede vluchturen ( 8u heen & 11u35 terug) zijn later met een gewoon mailtje vervroegd. Hopelijk doet TUI ook mee met de prijzenoorlog. Prijzen van 25€/vlucht nooit gehad ondanks al deze berichten.is pure reclame die pers verspreidt .... ( voor gunst ? ) ...

 • Rik Bic

  Binnenkort gaan ze ons behalen om te vliegen. Top !

 • Marc Wellens

  Bizar. Hebben twee maand geleden bij neckermann een toeslag voor kerosine moeten betalen en nuschrijvenze dat de kerosine op zijn laagste punt staat

Meld een bug