Vlucht geschrapt na bomgrapje in vliegtuig

REUTERS
Een binnenlandse vlucht in Thailand is gisteren geannuleerd nadat een passagier had gezegd dat er mogelijk een bom in zijn handbagage zat. Dat meldt Mashable.

Reiziger Pichit Boondaeng (23) kreeg bij het opbergen van zijn spullen de hulp van een stewardess. Naar verluidt zou hij tegen haar gezegd hebben dat ze moest oppassen omdat er wel eens een bom in zijn bagage kon zitten.

Medereizigers meldden aan lokale media dat de twintiger de opmerking verschillende keren gemaakt heeft.

De stewardess bracht de gezagvoerder op de hoogte, waarna beslist werd om de vlucht van Bangkok naar Hai Yai aan de grond te houden. Aan de passagiers werd gevraagd uit te stappen.

Boondaeng werd voor verhoord naar het politiebureau overgebracht. Volgens Mashable verklaarde hij dat het om een grap ging. De man was naar eigen zeggen aan het flirten met de stewardess.

In zijn tas werden geen explosieven gevonden.

De Thai riskeert een celstraf van vijf jaar en een boete van ruim 5.000 euro voor het verstrekken van valse informatie. Luchtvaartmaatschappij Lion Air is ook van plan om een klacht in te dienen tegen de 'grappenmaker', om de kosten van de geschrapte vlucht te verhalen.