VLM snoeit in aanbod lijnvluchten vanuit Antwerpen: op twee na alle bestemmingen geschrapt

BELGA
SHS Aviation, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij VLM Airlines, zal in de toekomst enkel nog lijnvluchten naar Londen en Zürich aanbieden vanuit Antwerpen. Dat meldt het bedrijf vandaag in een persbericht. "We willen meer inzetten op de markt van chartervluchten", zegt woordvoerder Yves Panneels.

De VLM-verbindingen vanuit Antwerpen naar Aberdeen, Birmingham, Keulen-Bonn, Maribor, München en Rostock worden in de komende weken stopgezet. De eerder aangekondigde nieuwe verbinding naar Manchester wordt uitgesteld. "Het gaat vooral over zakenvluchten en het aantal boekingen in september en daarna was zeer beperkt", zegt Panneels.

De beslissing komt er na een interne evaluatie. "De vraag naar chartervluchten is groot maar aan die vraag kon door de lijnvluchten niet worden voldaan", zegt Panneels. VLM zal alvast één toestel met vaste bemanning inzetten voor luchtvervoer op maat, in samenwerking met maatschappij The Aviation Factory.

"Tezelfdertijd zal er ook een vlootreductie worden doorgevoerd", zegt de pas aangestelde VLM-CEO Johan Maertens. "Het is geen geheim dat we al geruime tijd bezig zijn met de voorbereiding van de vervanging van de Fokker 50-toestellen. De verwachte ingebruikname van de nieuwe vliegtuigen is voorzien in de tweede helft van 2019."
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  Goed zo, minder lawaai !

 • Gerard Braeckmans

  Hetgeen men dus eigenlijk wil zeggen is: het is geflopt.

 • FRANK WILLEMS

  Men had beter braschaat uitgebouwd daar is plaats genoeg en de militairen die er zijn, spelen enkel met hun dromes .

 • victor vandesande

  Luchthaven Deurne is onleefbaar , runway te kort om rendabele vliegtuigen te kunnen ontvangen . Sluit Deurne , met dievgrond kqn je veel meer doen . Zaventem wordt te klein dus de militairen weg uit Melsbroek ( kunnen perfekt naar bv Oostende daar is plaats genoeg) ën maak op Melsbroek een mooie 2e terminal voor Zaventem. Perfekte oplossing en Zaventem is goed 40 min van Antwerpen en met de trein nog minder.

 • John Geers

  Binnenkort kan Belgian Airways (Hong Kong vluchten vanuit Charleroi) het zelfde lot beschoren zijn.