VLM Airlines breidt aanbod uit met verbinding Antwerpen-Birmingham

BELGA
Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines start op 5 oktober met een nieuwe lijnvluchtverbinding tussen Antwerpen en het Britse Birmingham. De vluchten zullen driemaal per week worden aangeboden: op maandag, woensdag en vrijdag. Volgens het bedrijf komt de nieuwe verbinding tegemoet aan een grote vraag vanuit zowel de zakenwereld als de toeristische sector.

VLM Airlines werd eind vorig jaar overgenomen door het eigen management en begon vervolgens opnieuw zelf als onafhankelijke speler op de markt regionale lijndiensten aan te bieden. Vanuit Antwerpen werden eerder al verbindingen met Genève, Hamburg en Southampton opgestart en daar komt nu dus Birmingham bij.

"Er bestaan duidelijke synergiën tussen beide steden op vlak van onder meer de mode-, diamant-, auto- en chemiesector", verklaart COO Steve Blair de keuze voor de verbinding Antwerpen-Birmingham. "Daarnaast is Birmingham een belangrijke toeristische trekpleister en vormt het de toegangspoort tot het Engeland van Shakespeare (de schrijver was afkomstig uit de regio, nvdr)."

Ook Antwerp Airport is van mening dat de nieuwe lijndienst populair zal zijn bij zowel zakenreizigers als toeristen, vanwege de vlotte bereikbaarheid, korte check-in tijden en parkeerfaciliteiten van de luchthaven van Antwerpen. "Beide steden vormen een hub met uitstekende verbindingen en doorreismogelijkheden", vindt Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport.