Exclusief voor abonnees

Vliegvakantie naar een idyllisch strand, maar zonder de drukte van het massatoerisme: dit zijn de beste alternatieve bestemmingen

Zicht op een strand rond hoofdstad Palma de Mallorca. Mallorca wordt jaarlijks overspoeld door toeristen.
Shutterstock Zicht op een strand rond hoofdstad Palma de Mallorca. Mallorca wordt jaarlijks overspoeld door toeristen.
Mallorca, Corfu of Bali: het blijven populaire vakantiebestemmingen. Maar daar denken miljoenen andere toeristen hetzelfde over. Wie houdt van authenticiteit en rust, zoekt dus best ergens anders. Maar welke plaatsen hebben dezelfde troeven in huis als die gewilde bestemming en zijn verder nog onontgonnen terrein? Wij zochten het voor je uit, met vandaag deel 1: vliegvakanties. 

Spanje

Bestemming: Mallorca

 Mallorca heeft eigenlijk alles voor een zorgeloze vakantie: prachtige stranden, blauwe luchten een goede temperatuur. Op veel toeristische plekken op het Spaanse eiland klopt dat beeld ook, maar de stranden rond hoofdstad Palma zijn op sommige plaatsen vervuild door plastic en afvalwater. Als je niet graag opeengepakt op het strand ligt, is dit het alternatief. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • chris Scheveneels

    ja ben een 1 tal weken even naar gran canaria geweest toen ik wandelen ging dacht ik dat ik in Duitsland was alles vol duitsers zelfs tot ziekenhuizen toe en dat is niet alles Hollnders Engelsen die zijn daar massaal aanwezig en denken denken dat ze in eigen land zijn nee hoor niet voor mij foei

  • Jens Vranckx

    blijf er a.u.b. weg. Massatoerisme heeft veel naar de knoppen geholpen. Iedereen verwacht dat je alles kan vinden in het hotel, terwijl er buiten de all-de ene na de andere kleine handelaar failliet gaat.