Vliegvakantie kost gezin plots tot 160 euro extra

© Bart Leye
Zowel TUI als Thomas Cook rekent voor vliegvakanties deze zomer een forse brandstoftoeslag aan wegens de hogere olieprijs. Hoe hoog die is, hangt af van uw bestemming. Dat berichten de kranten van Mediahuis.

Mensen die hun vliegvakantie voor deze zomer al hebben geboekt, staat een onaangename verrassing te wachten. Zij krijgen bij touroperators als Thomas Cook en TUI een extra brandstoftoeslag op hun eindafrekening omdat de fors gestegen olieprijs vliegen duurder maakt.

Voor vakantiegangers die in augustus met het vliegtuig vertrekken, rekent bijvoorbeeld Thomas Cook-dochter Neckermann (heen en terug) 24, 32 of zelfs ruim 40 euro extra aan per persoon. Voor een gemiddeld gezin met twee kinderen dat bijvoorbeeld het vliegtuig neemt naar een vakantiebestemming in Egypte, Gran Canaria of Tenerife, betekent dat extra kosten van ruim 160 euro.

"De prijzen van de vliegvakanties worden in het begin van het seizoen berekend, wanneer de catalogus verschijnt eind september of begin oktober. Daarna worden de prijzen constant gemonitord, en als de olieprijzen boven een bepaalde drempel stijgen, ook aangepast", zegt Klaartje Devreese, woordvoerster van Thomas Cook Belgium.

Bij touroperator TUI worden supplementen aangerekend per traject. Voor reizen in juli lopen de supplementen tussen 3,40 euro en 13 euro. In augustus betalen vakantiegangers enkele euro's meer:
84 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • armand mudah

  Karel Van Biezen Vliegtuigtickets zijn voor 93% betaald met belastinggeld ? hoe kom je daar bij ? er is btw op en de prijs van het ticket bestaat grotendeels uit toeslagen zoals landingsrechten kijk eens op bvb connections zoek een vlucht en vraag dan de prijsdetails

 • Karel De Keizer

  Als je “koopkrachttekort” hebt ga je ofwel staken, ofwel wat minder de grote Jan uithangen maar zaaien naar de zak en gelukkig zijn zonder show op afbetaling.

 • karin hellemans

  Onzin. Wij boekten en betaalden in februari reis naar NY. Er komt niks bij. Contract is contract.

 • Tony Van den Eynde

  En daar heb je onze pers weer... "160 € voor een gezin..." vliegen ál die gezinnen dan naar de USA, Mexico of Jamaica? Reken na: de Spaanse costa's 6x2x4 = 48€, Griekenland of Turkije 8x2x4= 64€... géén 160€ dus. En ja, ik maakte het mee dat we (véél) geld terugkregen voor onze vluchten naar Tenerife wegens verlaging van de brandstofprijzen. Bij direct boeken geen toeslag: klopt, maar dan moet je de reissom bij boeking onmiddellijk volledig betalen.

 • michel lauwens

  als je een fuel protection plan neemt heb je dit niet voor