Vliegtuigpassagiers weigeren in te stappen zolang lading stinkend fruit aan boord is

Doerian is populair in Aziatische landen, maar staat bekend om de stank.
Getty Doerian is populair in Aziatische landen, maar staat bekend om de stank.
Passagiers in Indonesië hebben geweigerd een vliegtuig in te stappen vanwege de aanwezigheid van een lading doerian. Het fruit, dat populair is in Aziatische landen, staat bekend om de stank.

Het vliegtuig, dat van de Sumatraanse provincie Bengkulu naar Jakarta zou vliegen, vertrok daarom met een uur vertraging. De passagiers klaagden bij het cabinepersoneel en dreigden het vliegtuig alleen te betreden wanneer de doerian uit het ruim zou worden gehaald. Daar heeft het personeel gehoor aan gegeven. Daarnaast waren sommigen bang dat het vliegtuig te zwaar zou worden door het fruit.

De maatschappij, het Indonesische Sriwijaya Air, heeft tegenover de nationale zender Kompas TV bevestigd dat het ging om 2000 kilo doerian. Een woordvoerder van de maatschappij zegt dat de stank waarschijnlijk te maken had met het warme weer.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRANCIS vanoverschelde

  Lekker . Wel stinken .maar ni erg .

 • Rick Cabus

  Doerian stinkt altijd, niet alleen als het warm is. Maar de Aziaten zijn er gek op, en naar 't schijnt is het echt lekker, als je je neus dichtknijpt

 • andre Dewilde

  doerian kan enorm stinken, doch het fruit binnenin is wel lekker.

 • wim Goedhuys

  en dat kan stinken, geloof het.

 • jos beverke

  Heb het eens meegemaakt in een Thai restaurant in Ubon.Amaai!Nochtans is dat fruit zeer lekker!