Vliegtuigdeur valt opeens uit de lucht

Twitter/@WBTV_News
In de Amerikaanse staat North Carolina is gisterochtend een spelletje golf abrupt onderbroken door een vliegtuigdeur die opeens uit de lucht kwam gevallen. Het onderdeel was losgeraakt van een overvliegend toestel van American Airlines, bevestigt het bureau van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA).

Het paneel met een grootte van ongeveer 38 op 40 centimeter crashte rond 8.20 uur op het speelterrein. Het was onderdeel van vlucht 1910 van US Airways/American Airlines van Dallas/Fort Worth naar Charlotte, meldt Mashable. Aan boord waren 146 passagiers en 6 bemanningsleden. Niemand raakte gewond, aldus de luchtvaartmaatschappij.

De deur kwam los aan de buik van het toestel net achter de vleugel en bedekte de toegang tot het hydraulische systeem. Het stuk kwam op het golfterrein Green Meadows in de plaats Charlotte terecht.

De veiligheid van de reizigers was nooit in het gedrang, schrijft de Amerikaanse nieuwssite. Ook op het golfterrein raakte niemand gewond. Een getuige vertelde aan de lokale zender WBTV hoe hij het onderdeel al tollend uit de lucht zag vallen. Twintig minuten na het voorval werd de Boeing veilig aan de grond gezet in Charlotte.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten onderzoeken het incident.