Vliegtuig verliest wielen bij ruwe landing in Vietnam: zes passagiers gewond

Illustratiefoto.
AFP Illustratiefoto.
In Vietnam zijn zes passagiers lichtgewond geraakt, toen een Airbus A321 van VietJet waarin ze zaten twee voorwielen verloor tijdens een moeilijke landing. Dat hebben de autoriteiten gemeld.

De 207 passagiers konden veilig geëvacueerd worden, al moesten de zes gewonden kort naar het ziekenhuis. Het incident gebeurde afgelopen nacht, toen de binnenlandse vlucht komende vanuit Ho Chi Minhstad landde op de luchthaven Buon Ma Thuot in het zuiden van het land. De Airbus A321 in kwestie werd nog maar twee weken geleden geleverd.

VietJet is een lagekostenmaatschappij die op een paar jaar tijd marktleider is geworden in Vietnam, en nog steeds snel groeit. 

Bekijk ook:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • cecil atherton

    Het veiligste transportmiddel op aarde. Ik heb nog nooit een wiel verloren van mijn onveiligste transportmiddel op aarde maar die draai ik dan ook zelf vast. Vliegen vermijd ik ten alle prijzen, eerst en vooral levensgevaarlijk, ten tweede weiger ik mij als crimineel te laten behandelen zodat een elite groepje de massa mooi in rij kan laten lopen.

  • Jan Verstrepen

    Er wordt daar nogal wat gefoefeld bij die maatschappijen om maar winst te maken en de goedkoopste te zijn.

  • DIRK RASSCHAERT

    De laatste tijd nogal veel problemen met lagekostmaatschappijen, niet?