Vliegtuig Brussels Airlines maakt noodlanding in Toulouse: "Ongewone geur in cockpit waargenomen"

Magali Glaude
Een vliegtuig van Brussels Airlines dat vanmorgen om 6 uur op Zaventem opgestegen was richting Palma De Mallorca heeft omstreeks 7.23 uur een noodlanding moeten maken in het Franse Toulouse. 

"In de cockpit werd een ongewone geur waargenomen en dan zeggen de voorschriften dat de piloot het toestel op de dichtstbijzijnde luchthaven aan de grond moet zetten", zegt Kim Daenen, woordvoerder van Brussels Airlines. "De landing verliep zonder problemen en er was ook nooit paniek aan boord. Er zal de komende uren grondig nagegaan worden of er effectief een technisch probleem is." Door de problemen met het toestel start de zonvakantie voor 140 Belgen in mineur. Wanneer ze op hun bestemming in Mallorca zullen geraken, is onduidelijk. 

Magali Glaude

Brandgeur, maar geen paniek

Ook Magali Glaude (22) en haar vriend Brian Vanhoecke waren onderweg naar Mallorca toen ze plots de melding kregen dat hun vliegtuig zou landen in Toulouse voor een check-up. "We lagen wat naar muziek te luisteren toen we opeens iets vreemds roken. Het leek wel een brandgeur, maar eigenlijk stonden we er verder niet echt bij stil."

Zo'n halfuur later meldde de bemanning dat het vliegtuig zou landen in Toulouse. "Een extra controle, we hoefden ons nergens zorgen over te maken, vertelden ze ons. Eens op de grond moesten we van het vliegtuig en zagen we vier brandweerwagens toekomen. Gelukkig wisten we dat pas eens we geland waren, waardoor er eigenlijk op geen enkel moment paniek was."

Alle passagiers van het vliegtuig kregen de melding dat de controle op de luchthaven in Zuid-Frankrijk ongeveer vier uur zou duren. "Nu is het wachten. Al hoorden we daarnet dat het maar een uurtje zou duren in plaats van vier uur. Laat ons hopen. We kregen hier een ontbijt en een flesje water, maar verder is er weinig te beleven. We mogen ook niet buiten. Niet echt plezant. Dat krijg je ervan, hé, als je reist op vrijdag de dertiende (lacht)."
28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerard Braeckmans

  'Er is een brandgeur in de cabine'. 'De passagiers willen dat je verder vliegt, kapitein!'

 • ETIENNE BOECKX

  Hadden jullie liever dat ze verder gevlogen hadden , met alle gevolgen indien ! Altijd klagen hè vergeet niet dat de gezagvoerder misschien jullie leven redde !

 • Freddy Van Der Cruyssen

  Precautionary landing, = voorzorgslanding, net nog iets anders dan een noodlanding. En brandgeur aan boord,als het dit is,kan ernstige gevolgen hebben

 • paulette dujardin

  de luchtvaart-experts hebben weer gesproken !

 • DIRK VAN DESSEL

  Welke pasagier had er spruiten of kool gegeten ?