Een vliegtuig vertrekt vanaf Charleroi airport.
Volledig scherm
Een vliegtuig vertrekt vanaf Charleroi airport. © BELGA

“Vliegtaks zal voor alle vluchten gelden”

De vliegtaks die de regering wil invoeren, en die aanvankelijk gericht zou worden op korteafstandsvluchten, zou er uiteindelijk komen voor alle vluchten. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure vandaag.

 1. INTERVIEW. Sunweb-CEO Mattijs ten Brink weet dat reizen anders zal moeten: “We zullen komende jaren steeds minder vliegvakanties in aanbod opnemen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Sun­web-CEO Mattijs ten Brink weet dat reizen anders zal moeten: “We zullen komende jaren steeds minder vliegvakan­ties in aanbod opnemen”

  Toen ‘de winkel’ door de coronacrisis noodgedwongen gesloten was, zat Sunweb-topman Mattijs ten Brink (58) niet stil: hij timmerde aan de meer gepersonaliseerde pakketreis 2.0, in de strijd tegen virussen én de Booking.coms en Airbnb’s van deze wereld. Ook de klimaatuitdaging valt volgens de CEO van Sunweb Group niet meer te negeren. Een exclusief gesprek met de topman van de op een na grootste reisorganisatie in ons land, die de ambitie heeft de nummer 1 te worden. Want: “We krijgen opnieuw een enigszins ‘normale’ reiszomer. Voor het winterseizoen liggen de noodscenario’s wél al klaar.”
 2. ONZE OPINIE. De vliegtaks wordt verkocht als milieumaatregel, maar het is eerder een belastingverhoging met wat groene glitters in
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. De vliegtaks wordt verkocht als milieumaat­re­gel, maar het is eerder een belasting­ver­ho­ging met wat groene glitters in

  Met de trein van Brussel naar Knokke en terug betaal je 35 euro. Soms kan je voor dat bedrag ook naar Rome vliegen. Maar geen nood: alle wegen leiden nog altijd even goedkoop naar Rome. Rome ligt op meer dan 500 kilometer van ons land, en wie erheen vliegt, betaalt geen vliegtaks. Het is naar Parijs, Amsterdam, Frankfurt, Zürich, Londen en Birmingham dat je bij het inschepen enkele euro's extra zal moeten ophoesten. Die steden vallen binnen de perimeter van 500 kilometer. Hoe verder in Europa, hoe goedkoper! Dat is nu soms al en straks nog meer het geval. Iedereen naar Rome!