Vliegt Ryanair binnenkort ook vanaf Luik?

BELGA
De luchthaven van Luik voert "vergevorderde commerciële onderhandelingen" met luchtvaartmaatschappij Ryanair. Woordvoerder Christian Delcourt bevestigt daarmee een bericht van de gespecialiseerde website Pagtour.

"We geven geen commentaar op berichten, tot die officieel zijn. Maar effectief, we voeren wel onderhandelingen met Ryanair", aldus Delcourt. Volgens hem wordt er elk jaar gepraat tussen beide partijen. "Van onze kant hebben we alles gedaan wat nodig is. De bal ligt nu in het kamp van de luchtvaartmaatschappij", luidt het. Wanneer die een beslissing neemt, is niet bekend. "Dat kan binnen een dag of binnen een jaar".

Ryanair biedt in ons land al tientallen vluchten aan van en naar de luchthavens van Charleroi en Brussels Airport.

Volgens Pagtour zou Ryanair in Luik starten met enkele vluchten per week. De Ierse carrier is door de geplande brexit op zoek naar uitbreiding op het Europese vasteland en Luik zou daarbij een goed bod hebben gedaan, aldus de gespecialiseerde website.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jo De Clercq

    Slim bekeken, Nederlands en Duits cliënteel erbij. Snap niet dat Brussels airlines dat niet doen, file leed besparen voor Limburgers en Walen.

  • Ronald Van De Voorde

    Ja alles voor de Walen kijk maar naar de last minut van Tui naar Egypte van Brussel 2906 vluchten van Charleroi 1335 en van Oostende en Antwerpen 0,00

  • Guy muis

    Ze mogen ook naar Deurne komen hoor!