Toeristen op Mallorca, archiefbeeld van afgelopen zomer.
Volledig scherm
Toeristen op Mallorca, archiefbeeld van afgelopen zomer. © AFP

Vlamingen stellen boeking zomervakantie uit

Een bevraging bij de Vereniging van Vlaamse Reisbureau's en touroperator TUI leert dat heel wat Vlamingen het boeken van hun zomervakantie zo lang mogelijk uitstellen. Vooral het meest recente overlegcomité van 18 december speelde daarin een cruciale rol. Volgens Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, wordt momenteel "ongeveer de helft van het aantal boekingen van vorig jaar" genoteerd.

10 reacties

 • Jan Kerkhof

  5 dagen geleden
  Ik ben een fervent reiziger (reizen om te leren), maar ik heb nu ook wel even alles "on hold" gezet. Want ofwel het reisdoel ofwel ons eigen thuisland Belgie maakt bezwaren... Maar ik blijf hopen... ooit vlieg ik weer uit en er in.
 • Jan Boden

  1 week geleden
  Stel alle vakanties maar uit zoals ze hier vaccineren of beter gezegd niet vaccineren.
 • Patrick Kelchtermans

  1 week geleden
  Ik was aan het twijfelen, maar ga toch iets zoeken in een van de buurlanden. Weekje met eigen bubbel in een vakantiehuis in een niet te toeristische regio, met flexibele annulatievoorwaarden en bereikbaar met de eigen wagen. Dan kunnen we eind juni nog afzeggen, omdat het moet of omdat we het zelf niet vertrouwen. Ik neem aan dat die vaccinverplichting hooguit voor bus-, boot- en vliegreizen zal gelden. Hopelijk, want wij zijn pas na de zomer aan de beurt.
 • Wim Eggermont

  1 week geleden
  Ze zullen de ervaringen van vorig jaar niet vergeten zijn!
 • piet devlieger

  1 week geleden
  Bij TUI zit de schrik er natuurlijk dik in dat ze de 'vouchers' zullen moeten inlossen. En wie nu nog boekt zijn net diegenen die nog zo'n tegoed hebben en die nog boeken uit schrik om hun geld volledig kwijt te zijn. Anderen zullen het risico niet nemen om ook op dezelfde manier 'geholpen' te worden als hun reis zou afgezegd worden. Wie tot aan de afgrond wandelt wordt ermee geconfronteerd ... dat beginnen ze bij TUI te merken, vooral reeds in Duitsland. België volgt snel.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown