Vlamingen in Zuid-Afrika Luc Uyttenhove (links) en Marc Machtelinckx.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlamingen in Zuid-Afrika Luc Uyttenhove (links) en Marc Machtelinckx. © RV

Vlamingen in Zuid-Afrika zien hoe toerisme mokerslag krijgt: “Minder corona dan in Europa, en toch is alles om zeep”

Het westen dat na de berichten over de nieuwe variant een schutkring legt rond het zuiden van Afrika wekt grote ogen en grote bezorgdheid in Zuid-Afrika. Vooral het toerisme dat na anderhalf jaar ellende eindelijk weer op gang kwam, krijgt meteen een mokerslag. “Toeristen willen vertrekken en het regent annulaties.”

18 reacties

 • Emiel

  1 jaar geleden
  Naïef dit de stellen ! Hoeveel mensen worden getest ? Gevaccineerd ? Weet men hoe men mensen kan bereiken ?
 • Chris Verberne

  1 jaar geleden
  Botswana heeft een vaccinatie percentage van meer dan 90%, al maandenlang geen doden meer, de gewone zorg in de ziekenhuizen gaat normaal verder. Allemaal het resultaat van een doortastend beleid waar de gezondheid van de burgers centraal staan. Dit is één van de echte democratische landen in de wereld. Belgie en praktisch alle lidstaten horen daar niet bij. Onze Botswana politici zijn democratisch verkozen en de maatregelen die zij nemen worden strikt opgevolgd. Nogal wat anders dan België!
 • monique bolen

  1 jaar geleden
  Niet moeilijk als je in een land woont waar ze niet op elkanders lip leven zal je ook minder besmetting hebben tot er eens eentje in hun omgeving komt die wel het virus meebrengt dan is ook het hek van de dam.
 • Christine Merckx

  1 jaar geleden
  Als de virus vroeg of laat zich toch zal verspreiden heeft het geen zin . Beter ons beschermen tegen de virus en massaal inenten dat lijkt mij beter we hebben gezien hoe vlug de COVID in China in Europa was de virus kent geen grenzen !
 • Sabine verdonck

  1 jaar geleden
  Een kleine minder leuke kanttekening is dat dit dan toch goed is voor het milieu.