Vlamingen in Zuid-Afrika Luc Uyttenhove (links) en Marc Machtelinckx.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlamingen in Zuid-Afrika Luc Uyttenhove (links) en Marc Machtelinckx. © RV

Vlamingen in Zuid-Afrika zien hoe toerisme mokerslag krijgt: “Minder corona dan in Europa, en toch is alles om zeep”

Het westen dat na de berichten over de nieuwe variant een schutkring legt rond het zuiden van Afrika wekt grote ogen en grote bezorgdheid in Zuid-Afrika. Vooral het toerisme dat na anderhalf jaar ellende eindelijk weer op gang kwam, krijgt meteen een mokerslag. “Toeristen willen vertrekken en het regent annulaties.”

18 reacties

 • Emiel Van Landeghem

  1 maand geleden
  Naïef dit de stellen ! Hoeveel mensen worden getest ? Gevaccineerd ? Weet men hoe men mensen kan bereiken ?
 • Chris Verberne

  2 maanden geleden
  Botswana heeft een vaccinatie percentage van meer dan 90%, al maandenlang geen doden meer, de gewone zorg in de ziekenhuizen gaat normaal verder. Allemaal het resultaat van een doortastend beleid waar de gezondheid van de burgers centraal staan. Dit is één van de echte democratische landen in de wereld. Belgie en praktisch alle lidstaten horen daar niet bij. Onze Botswana politici zijn democratisch verkozen en de maatregelen die zij nemen worden strikt opgevolgd. Nogal wat anders dan België!
 • monique bolen

  2 maanden geleden
  Niet moeilijk als je in een land woont waar ze niet op elkanders lip leven zal je ook minder besmetting hebben tot er eens eentje in hun omgeving komt die wel het virus meebrengt dan is ook het hek van de dam.
 • Christine Merckx

  2 maanden geleden
  Als de virus vroeg of laat zich toch zal verspreiden heeft het geen zin . Beter ons beschermen tegen de virus en massaal inenten dat lijkt mij beter we hebben gezien hoe vlug de COVID in China in Europa was de virus kent geen grenzen !
 • Sabine verdonck

  2 maanden geleden
  Een kleine minder leuke kanttekening is dat dit dan toch goed is voor het milieu.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.