Vlaamse regering investeert 75 miljoen extra in toeristische hefboomprojecten

PHOTO_NEWS
Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gaat deze legislatuur via Toerisme Vlaanderen 75 miljoen euro extra investeren in een beperkt aantal toeristische hefboomprojecten met groot rendement. Ze moeten de nationale en internationale toerist een bestemming aanbieden die nog beter afgestemd is op zijn noden. Dat meldt Toerisme Vlaanderen vandaag.

De zogeheten "impulsprogramma's" van Toerisme Vlaanderen bestaan sinds 2012. De voorbije jaren waren er twee soorten. Ten eerste de thematische impulsprogramma's, onder meer rond wielererfgoed en de herdenking van de Groote Oorlog. Het tweede soort zijn de geografische impulsprogramma's. Die hebben betrekking op de drie deelbestemmingen van Vlaanderen: de kust, de kunststeden en de groene regio's.

Minister Weyts wil tijdens deze legislatuur inzetten op een aantal toeristische projecten die een groot rendement opleveren en een belangrijke meerwaarde bieden voor onze maatschappij, economie en ondernemingen. "Deze hefboomprojecten moeten ervoor zorgen dat Vlaanderen internationaal nog beter zijn mannetje kan staan met sterke projecten die toeristen uit binnen- en buitenland kunnen laten kiezen voor onze bestemming", maakt Toerisme Vlaanderne zich sterk.

De minister denkt aan drie grote subsidielijnen, namelijk een thematisch programma rond de Vlaamse Meesters, een thematisch programma rond infrastructuur voor meetings, incentives, congressen en tentoonstellingen en een programma dat inzet op de versterking van de toeristische troeven van Vlaanderen en zijn deelbestemmingen.

Toerisme Vlaanderen kent tijdens deze legislatuur ongeveer 75 miljoen euro aan subsidies toe en werkt een concrete procedure uit voor een objectieve selectiemethode voor die projecten. Bedoeling is daarmee rond te zijn tegen eind maart. In de eerste helft van dit jaar komt er dan een oproep om projecten in te dienen.