Zoon Cornelius, Christine en Hendrik Tytgat.
Volledig scherm
PREMIUM
Zoon Cornelius, Christine en Hendrik Tytgat. © Karolien Vandersmissen

Vlaams gezin verloor zijn hart aan Canadese ranch: “Gewoon cowboy zijn, dat wil ik doen tot ik 40 ben”

Het leven van Christine Remen en Hendrik Tytgat, een architectenkoppel uit Roeselare, nam een drastische wending in januari 2015. Tijdens hun reis in Canada werden ze halsoverkop verliefd op een ranch in de Chilcotin, een bergachtige regio in de westelijke provincie British Columbia. Twee weken later keerden ze terug naar België met de eigendomspapieren op zak. Wij bezochten hen in 2017 op de plek waaraan ze hun hart verloren.

6 reacties

 • RENE KEEGAN

  1 maand geleden
  Dochter woont er al meer dan 20j. In Vancouver de meest leefbare stad ooit, was er al dikwijls op bezoek!
 • Filip daenens

  1 maand geleden
  Prachtig land : reeds 6 keer bezocht.
 • FRANK WILLEMS

  5 jaar geleden
  Heb 3 jaar terug 3weken door BC gereisd , is zoals uw reporter beschrijft vriendelijke mensen , had niets geboekt enkel vlucht ( AirTrans Sat) en wagen Hertz prima verlopen prijzen zoals hier .
 • Straight on No way back

  5 jaar geleden
  Ook mijn grootste droom. Hier heb je constant druk en stress.
 • Patrick Moorthamer

  5 jaar geleden
  Je zou voor minder naar daar gaan wonen als je ziet hoe vol gebouwd hier is
 1. 
VAKANTIETIPS VOOR DE THUISBLIJVERS. Kneeboarden (met je zus) op De Mosten in Hoogstraten: “Klaarzitten, ademhalen, en... SNOK!”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  VAKANTIE­TIPS VOOR DE THUISBLIJ­VERS. Kneeboar­den (met je zus) op De Mosten in Hoogstra­ten: “Klaarzit­ten, ademhalen, en... SNOK!”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en dus niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ’s ochtends wakker loeien? Geen nood, ook in Vlaanderen kan je heerlijk op vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: kneeboarden op de E10-Put naast De Mosten in Hoogstraten.
 2. Kristof (38) en Frederik (32) vonden hun geluk in Portugees vissersdorp: “De taal leerden we van de locals”
  PREMIUM

  Kristof (38) en Frederik (32) vonden hun geluk in Portugees vissers­dorp: “De taal leerden we van de locals”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Tijdens hun allereerste vakantie in Portugal werden Kristof Van de Voorde (38) en zijn partner Frederik De Neve (32) verliefd op het land en op een charmante hoeve. Dezelfde week al werd Quinta Charlotte hun eigendom, vijf jaar later ook echt hun thuis.
 3. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.