Viroloog Steven Van Gucht nuanceert de raadgevingen om niet op vakantie te gaan. "Zelf ga ik wandelen in de bergen", zegt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Steven Van Gucht nuanceert de raadgevingen om niet op vakantie te gaan. "Zelf ga ik wandelen in de bergen", zegt hij. © AFP

Viroloog Steven Van Gucht zegt dat je wél veilig kan reizen en geeft aantal tips mee

Nu hier en daar in Europa nieuwe brandhaarden van het coronavirus opduiken, raadt viroloog Marc Van Ranst aan om liever niet op reis te gaan. Zijn collega Steven Van Gucht van Sciensano is het daar niet mee eens. “Ik denk dat het wél mogelijk is om op een veilige manier te reizen”, zegt Van Gucht, die ook een aantal tips geeft. “Zelf ga ik op wandelvakantie in de bergen.”

 1. De Croo raadt skireizen ten stelligste af, maar dit gezin vertrekt toch: “Ik denk niet dat wij iemand in gevaar brengen”

  De Croo raadt skireizen ten stelligste af, maar dit gezin vertrekt toch: “Ik denk niet dat wij iemand in gevaar brengen”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) raadt iedereen af om deze winter op skivakantie te gaan. “Je hoeft geen viroloog te zijn om te weten welke risico’s dat inhoudt”, verklaarde de eerste minister vrijdag na afloop van de ministerraad. Voor de familie Slock is het een vaste traditie om Kerstmis te vieren op de latten. Ze trekken elk jaar naar Kronplatz in Zuid-Tirol. En die traditie willen ze, ondanks corona, in ere houden.
 2. Tripadvisor pakt hotel genadeloos aan nadat toerist in cel belandde door slechte review

  Tripadvi­sor pakt hotel genadeloos aan nadat toerist in cel belandde door slechte review

  Een vakantieresort in Thailand is boos op Tripadvisor vanwege een opvallende waarschuwing op de pagina van het hotel. De wereldberoemde reissite meldt bezoekers dat het resort een klacht heeft ingediend tegen een gebruiker van Tripadvisor, die een negatieve recensie schreef. ‘De recensent heeft daardoor een tijd in de gevangenis doorgebracht’, valt er te lezen. Het hotel reageert woest en stelt dat het bericht ‘buitengewoon misleidend is’.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance