Op vakantie naar het buitenland? Vier op de tien Belgen is het van plan tijdens de zomervakantie.
Volledig scherm
PREMIUM
Op vakantie naar het buitenland? Vier op de tien Belgen is het van plan tijdens de zomervakantie. © AFP

Vier op de tien Belgen willen deze zomer naar het buitenland, maar kan dat ook? Steven Van Gucht blikt vooruit

Deze zomer willen vier op de tien Belgen op vakantie buiten de landsgrenzen. Dat blijkt uit de vakantiebarometer van mobiliteitsorganisatie Touring. Toch zijn de meeste reislustigen nog voorzichtig, want amper een kwart van hen heeft al een verblijf geboekt. “Iedereen wacht af, maar we hopen dat er deze zomer eindelijk een einde komt aan onze lockdown die al meer dan een jaar duurt”, klinkt het bij de Vereniging Vlaamse Reisbureaus. Wij vroegen aan viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) hoe realistisch het is om deze zomer op reis te gaan, of dat met het vliegtuig kan en waar je moet op letten om geen corona op te lopen.

105 reacties

 • azaire vanhoutte

  2 weken geleden
  zij die roepen om vrij te zijn laat ze dan maar gaan maar op één voorwaarde dat ze dan hun paspoort laten optekenen en zelf hun opname betalen als ze besmet worden
 • dominique van damme

  2 weken geleden
  Grenzen sluiten of het blijft duren
 • Rik Clarysse

  2 weken geleden
  Grenzen gesloten tot einde vaccinatie. Beperking in verplaatsingen, instellen perimeter. Strengere maatregelen ; geen versoepelingen!
 • karel daneeels

  2 weken geleden
  aan de regering en virologen je kan beter zwijgen want als jullie je mond opendoen is het om te liegen. ga vaccins kopen waar je ze kan krijgen .en goede vaccins als het kan neen het moet!!
 • francis davis

  3 weken geleden
  Als de grenzen open zijn ben ik weg !
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Al 15 Nederlanders op vaccinreis naar Servië, reisbureau wil zich ook op Belgen richten
  2

  Al 15 Nederlan­ders op vaccinreis naar Servië, reisbureau wil zich ook op Belgen richten

  Al zo’n vijftien Nederlanders zijn naar Servië gereisd om daar tegen corona gevaccineerd te worden. Het ex-Joegoslavische land kampt met een vaccinoverschot en ent daarom ook buitenlanders in. Een reisbedrijfje uit Eindhoven verzorgt voor geïnteresseerden de vlucht, het verblijf en nodige Servische paperassen. Kanttekening bij het verhaal: Servië zet Russische en Chinese vaccins, dewelke nog niet door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zijn goedgekeurd.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"