Op vakantie naar het buitenland? Vier op de tien Belgen is het van plan tijdens de zomervakantie.
Volledig scherm
PREMIUM
Op vakantie naar het buitenland? Vier op de tien Belgen is het van plan tijdens de zomervakantie. © AFP

Vier op de tien Belgen willen deze zomer naar het buitenland, maar kan dat ook? Steven Van Gucht blikt vooruit

Deze zomer willen vier op de tien Belgen op vakantie buiten de landsgrenzen. Dat blijkt uit de vakantiebarometer van mobiliteitsorganisatie Touring. Toch zijn de meeste reislustigen nog voorzichtig, want amper een kwart van hen heeft al een verblijf geboekt. “Iedereen wacht af, maar we hopen dat er deze zomer eindelijk een einde komt aan onze lockdown die al meer dan een jaar duurt”, klinkt het bij de Vereniging Vlaamse Reisbureaus. Wij vroegen aan viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) hoe realistisch het is om deze zomer op reis te gaan, of dat met het vliegtuig kan en waar je moet op letten om geen corona op te lopen.

104 reacties

 • Azaire Vanhoutte

  1 jaar geleden
  zij die roepen om vrij te zijn laat ze dan maar gaan maar op één voorwaarde dat ze dan hun paspoort laten optekenen en zelf hun opname betalen als ze besmet worden
 • dominique van damme

  1 jaar geleden
  Grenzen sluiten of het blijft duren
 • Rik Clarysse

  1 jaar geleden
  Grenzen gesloten tot einde vaccinatie. Beperking in verplaatsingen, instellen perimeter. Strengere maatregelen ; geen versoepelingen!
 • karel daneels

  1 jaar geleden
  aan de regering en virologen je kan beter zwijgen want als jullie je mond opendoen is het om te liegen. ga vaccins kopen waar je ze kan krijgen .en goede vaccins als het kan neen het moet!!
 • Francis Davis

  1 jaar geleden
  Als de grenzen open zijn ben ik weg !