.
Volledig scherm
PREMIUM
. © rv

Vier Belgische uitbaters over het vakantieseizoen nu buitenlandse reizen weer mogen: “Ook dit jaar eigenlijk nu al verloren”

Nu er van een reisverbod geen sprake meer is, zijn de Belgische uitbaters van vakantieverblijven in de verschillende populaire toeristische landen klaar om opnieuw landgenoten met open armen te ontvangen. Maar bovenop de plaatselijke maatregelen die vaak een rem op de boekingen zetten, blijft hét grote struikelblok om te reizen toch de veelal verplichte quarantaine bij aankomst én thuiskomst. “Niemand neemt 1 of 2 weken vakantie, om erna nog eens 10 dagen verplicht thuis te zitten.”

6 reacties

 • Doc Steijaert

  3 weken geleden
  vele mensen denken nog altijd dat het vaccin een wondermiddel is, kijk eens hoeveel mensen na hun vaccinatie nog besmet zijn geworden. En wij maar zagen over ons vaccin, en straks een paspoort, Wie gaat vragen aan een buitenlandse ober of gids als hij eens zijn pasje gaat tonen. of gaan we allemaal politie agentje mogen spelen. en hoeveel gaan we betalen in het buitenland voor een testje of papiertje dat ons goed uitkomt. of verblijf op uw berg die jij alleen weet te vinden.
 • Serge Wailly

  3 weken geleden
  Laat ons hopen dat er snel een vaccinatie paspoort is. Dat mensen die gevaccineerd zijn zonder teveel regeltjes op reis kunnen. Als we samen uit samen thuis wachten tot alle Belgen gevaccineerd zijn (ook kinderen) dan zijn we al maart 2022. De politiek zou nu al beslissingen kunnen nemen voor het steeds stijgende gevaccineerde deel van de bevolking. Verplegend personeel dat zich al kapot gewerkt heeft moet op vakantie kunnen. En quarantaine na de reis voor wie gevaccineerd is pure Kafka.
 • jean-marie mareels

  3 weken geleden
  Als mindervalide ben ik al 2 jaar in opsluiting wel nu ga ik voor een paar maand herbronnen in het buitenland
 • Peter Van Dewiele

  3 weken geleden
  Kati Vanhove, correct, daarom ben ik ook vertrokken, en hier is de horeca wel open, zelfs binnen zitten is mogelijk !
 • kati vanhove

  3 weken geleden
  Het valt mij op dat vooral gesproken wordt over rode gebieden en de daarbijhorende en terecht afschrikkende quarantaine waar niemand zit op te wachten,.. nergens sprake dat men perfect kan reizen naar oranje gebieden zonder test noch quarantaine bij terugreis, als ik constateer dat er toch wat ‘ kleppers’ tussenzitten zoals Portugal, Sardinie, Mallorca, Ibiza, Provincie Valencia met het populaire Benidorm-Calpe, dan biedt dat toch enige ruimte voor de vele reishongerige Belgen,..
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing