VIDEO: Weermachine laat je op reis voelen hoe rot het weer aan het thuisfront is

De weermachine van Neckermann laat je voelen hoe het weer thuis is.
YouTube De weermachine van Neckermann laat je voelen hoe het weer thuis is.
Hoe kouder het bij ons thuis is, hoe gelukkiger we zijn op reis. Dat heeft internationaal onderzoek in vijf landen uitgewezen. Daarom heeft reisorganisatie Neckermann een weermachine ontworpen die simuleert hoe koud het in het thuisland is.

De internationale bevraging bevestigt dat het weer de bepalende factor is om van de vakantie een succes te maken. Gemiddeld geeft nagenoeg veertig procent van de vakantiegangers aan vreugde te putten uit het feit dat het thuis slecht weer is terwijl ze met vakantie zijn. Op reis checkt gemiddeld 51 procent van de deelnemers aan het onderzoek het weerbericht voor het thuisland.

Weersimulator

Om ons nog net een tikkeltje gelukkiger te doen voelen op vakantie, heeft Neckermann een weersimulator laten bouwen. Dat is een soort cabine waarin de vakantiegangers de weersomstandigheden van thuis kunnen voelen. In de simulator is het niet enkel kouder, het kan er ook regenen, sneeuwen en waaien.

Woordvoerster Nathalie Meert vertelt aan VTM NIEUWS dat de actie ludiek bedoeld is. Door te voelen hoe koud het in het thuisland is, zijn de vakantiegangers meer tevreden op hun warme bestemming. “Als het weer thuis zo belangrijk is voor de vakantiebeleving, waarom brengen we het thuisweer dan niet naar de vakantiebestemming om het genot van de vakantie nog te verhogen?”

Thailand

De weersimulator werd geplaatst op een strand in Thailand in februari. Vakantiegangers van verschillende nationaliteiten waren geprikkeld om een bezoek te brengen aan deze machine. Het leverde een ludiek filmpje op met beelden van vakantiegangers en hun reactie.

Het onderzoek werd uitgevoerd in vijf landen: Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Duitsland. Vooral de Scandinaviërs hopen dat het in hun thuisland kouder is dan op vakantie.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dian Jans

  Ik heb dat niet, ik hoop altijd dat mijn geliefden die thuis blijven ook aangenaam weer hebben.Je moet wel erg egoïstisch zijn om gelukkiger te zijn als het in je thuisland koud en nat is. Er lopen veel te veel narcisten rond op deze planeet!!

 • Gerard Braeckmans

  Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Zotter kan het niet.

 • Peke Stoemp

  Zou ook goed zijn andersom... dat je hier een weersimulator hebt van hoe het weer is elders in de wereld...

 • daan aerts

  Is precies net al in het stemhokje , je weet dat het weer rot is dat aan de macht komt

 • Lily liken

  Let op ! Het kan verkeren hahahaha.