Video toont hoe krokodil gnoe te pakken krijgt, maar dan dagen er plots nijlpaarden op

YouTube
Timing is alles als je op safari gaat. Dat ontdekten ook Mervyn Van Wyk (72) en zijn vrouw Tokkie toen ze het Krugerpark bezochten in Zuid-Afrika. Ze schoten er prachtige beelden van een krokodil die een gnoe te pakken kreeg en langzaam het water in trok. En het beste moest dan nog komen.

"Het was een mooie vrijdagmorgen toen we om half tien bij de Transportdam aankwamen", vertelt de gepensioneerde man. "Aan de overkant zagen we gnoes, zebra's en impala's vredig grazen. We gingen op een plek staan waar we een goed uitzicht hadden om foto's te nemen, toen we plots zagen dat een krokodil een van de gnoes bij zijn achterpoot vasthad." (lees hieronder verder)

Hippos Come to Rescue Wildebeest from Crocodile

Timing is everything when visiting Kruger... 72-year-old pensioner, Mervyn Van Wyk and his wife Tokkie, understand just how lucky they were to be in the right place at the right time! Kruger accommodation specials here: http://bit.ly/Vacationdeals Latestsightings.com was so excited to hear how this incredible sighting played out.

Er ontspon zich een gevecht, waarbij de gnoe acht minuten lang probeerde om weg te komen. Maar de krokodil loste haar greep niet. En trok haar prooi steeds dieper het water in. "Je kon zien dat de gnoe steeds meer uitgeput raakte", aldus Van Wyk. "Toen ik rondkeek, zag ik nog enkele schaduwen dichterbij komen in het water en ik meende dat het nog meer krokodillen waren."

Prooi
Het bleken echter nijlpaarden te zijn. "Ze naderden de krokodil en haar prooi voorzichtig en plots chargeerden ze", vertelt de man. "Ze sprongen op de krokodil en daardoor moest die haar prooi loslaten. Het was de eerste keer dat we een nijlpaard zagen dat een ander dier te hulp kwam."

Volgens de mensen van Latest Sightings die de video verspreidden, is de verklaring echter eerder te zoeken in territoriaal gedrag. Vermoedelijk zagen de nijlpaarden de gnoe op hun territorium komen en beschouwden ze hem als een indringer die weggejaagd moest worden.

Schamper
Hoe dan ook, de gnoe kon ontsnappen. Maar op de beelden ziet zijn rechterachterpoot er gebroken uit. Iets wat veel van de meer dan 2 miljoen mensen die de video al zagen de schampere opmerking ontlokte dat er van een echte redding geen sprake was. "Hij is zo goed als dood met die kapotte hoef", klonk het onder meer. En : "Ik denk niet dat hij het zal halen. Die poot zal geïnfecteerd raken en een leeuw of een hyena zal de zwakte zien. Dat is het leven."
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rik G

    Inderdaad uitstel van executie.. De bedoeling van de nijlpaarden was echter wel de gnoe redden, duidelijk te zien hoe het 2e nijlpaard hem uit het water duwde.. Leuk voor te zien

  • Jurgen Van Den Bergh

    En die andere gnoes staan erbij en kijken ernaar. Solidariteit onder de gnoes is ook ver te zoeken, da's duidelijk.

  • Van Eersel Guy

    Geweldig filmpje!