VIDEO. Spectaculaire glijbaan in Spanje die twee straten verbindt moet al na één dag sluiten na tal van kwetsuren bij gebruikers

De attractie veroorzaakte onmiddellijk na de opening al heel wat commotie bij gebruikers.
YouTube/Twitter De attractie veroorzaakte onmiddellijk na de opening al heel wat commotie bij gebruikers.
Het was hét prestigeproject van het stadsbestuur van Estepona aan de Costa del Sol: een steile glijbaan van 38 meter lang die de reistijd tussen twee straten aanzienlijk zou verkorten. Maar één dag en tal van verwondingen later moest de attractie al sluiten.

De glijbaan die afgelopen donderdag opende en de langste is van Spanje, verbindt de Avenida Reina Sofia met de veel lager gelegen Calle Eslovaquia. Het zou bewoners en bezoekers een wandeling van tien minuten besparen.

Maar onmiddellijk na de opening van de attractie met een hellingsgraad van 32 à 34 graden, uitten gebruikers hun bezorgdheid over de veiligheid van de installatie op sociale media. Er circuleerden foto’s en video’s van mensen die één of meerdere verwondingen hadden opgelopen tijdens het glijden.

“De glijbaan is een verschrikking”, schreef een vrouw op Twitter. “Ik liep overal kwetsuren op. Ik vloog twee meter door de lucht.” Ze plaatste ook foto’s van verwondingen aan haar ellebogen online en voegde eraan toe: “Ik plaats hier geen kiekje van mijn billen, die zijn er nog veel erger aan toe.”

Het noopte het stadsbestuur om de glijbaan al na 24 uur “preventief” te sluiten en een onderzoek naar de veiligheid in te stellen. De autoriteiten verklaarden evenwel dat de attractie wel degelijk over een veiligheidscertificaat beschikt en dat de filmpjes die op sociale media worden verspreid over een “geïsoleerd event” gaan. Het stadsbestuur benadrukte ook dat de gebruikers zich aan de veiligheidsinstructies horen te houden.  Zo moeten mensen rechtop zitten in plaats van te liggen en de armen tegen het lichaam houden. Er mag ook maar een persoon per keer naar beneden glijden. Maar niet iedereen hield zich daaraan.

“Meer dan duizend mensen hebben kunnen gebruikmaken van de glijbaan zonder enig incident”, klonk het nog. “Desalniettemin hebben we een nieuwe controle bevolen om de veiligheid maximaal te kunnen garanderen.”

Op Twitter weerklonk spot en hoongelach: “Wat een fantastisch idee is die nieuwe glijbaan tussen twee straten in Estepona toch. Artsen en tandartsen zullen zich in de handen wrijven.”

“Hoe lang gaat het duren vooraleer een dronken toerist zal sterven op de glijbaan?” vroeg een andere gebruiker zich tenslotte af.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Sierens

  Als ze aan volle snelheid genomen wordt vliegen ze ver over het einde. De glijbaan heeft duidelijk te weinig uitloop voor de snelheid die gehaald kan worden. De snelheid loopt trouwens ook veel te hoog op voor iets dat onbewaakt in op openbaar terrein staat.

 • Robin Demey

  Het platte 'uitloopeinde' is ook veel te kort.

 • Willy Slegers

  Eerst de regels aan hun laars lappen en dan klagen over de verwondingen.... Dom, dommer, domst.

 • Benito Boccasile

  Ik wil één van mijn slaapkamer naar de keuken...

 • Tony Steens

  Aan de positie van "de gekwetsten" te zien kan je duidelijk zien dat ze bewust kiezen voor snelheid en sensatie. Ik zou ze nog een boete opleggen...