VIDEO. Met deze sluwe trucs beroven criminelen toeristen op Mallorca

rv
Op de stranden van het Spaanse vakantie-eiland Mallorca stelen criminelen telefoons, handtassen en portefeuilles van onder de neuzen van toeristen. YouTuber Gaviota 007 filmde hun werkwijze om toeristen te waarschuwen.

'Geheim Agent Gaviota 007' en zijn vrienden zijn naar eigen zeggen "op een missie om diefstal, wangedrag, prostitutie en drugs op Mallorca een halt toe te roepen".

In zes video's tonen de zelfverklaarde burgerwachten hoe de criminelen op hun buik over het strand kruipen om waardevolle voorwerpen te stelen, hoe ze dronken of slapende toeristen beroven en zelfs vrijende koppels op het strand bestelen. Dag en nacht liggen ze op de loer.

"De gauwdieven en prostituees behoren tot dezelfde bende die in de vroege uurtjes rondhangen bij de bars om de nachtraven uit te schudden", zegt een Brit die op Mallorca een bar uitbaat aan Mail Online. "De vrouwen gooien hun armen rond jongemannen, duidelijk in de wind door de drank, en ze beroven hen terwijl ze afgeleid zijn."
52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • renee lissens

  Als het gestolene minder dan 400 euro waard is word dat in Spanje niet bestaft !!

 • Marc De Vos

  Strenge straffen. Is dat nu zo moeilijk ?

 • vangeel guido

  EU wordt wakker en denk niet steeds aan u geld ook aan dat van ons dat niet dient om gestolen te worden.Daders op pakken en 10 jaar gevangenis het zal snel stoppen.

 • Vera Franck

  Wie neemt er nu zijn ganse kast mee naar het strand ? Ga in groep en spreek af dat er iemand bij het gerief blijft . Zo deden wij dat in de jaren 70 ook . Ne Gsm of andere waardevolle spullen horen niet op het strand . Ik ga voor te zwemmen en te zonnen en het beetje geld dat ik bij me heb steekt waar niemand het weet . Maar ja zelf ne handdoek pieken ze mee . Hun poten moesten stijf blijven staan .

 • Willem Van Kalsteren

  De fout ligt niet bij het slachtoffer, daders moeten bestraft worden. Laksheid Europa!