In de Hintertuxer-gletsjer kan je zwemmen onder de skipiste.
Volledig scherm
In de Hintertuxer-gletsjer kan je zwemmen onder de skipiste. © t

Verfrissing nodig? In deze gletsjer kan je zwemmen tussen glinsterende ijskristallen

ReizenWie tijdens de hittegolf nood heeft aan verfrissing, zoekt wellicht met plezier het zwembad op. Maar als zelfs dat voor jou nog niet genoeg verkoeling biedt, moet je beslist richting Tirol. Daar kan je zwemmen doorheen een natuurlijk ijspaleis. Dat ligt in een gletsjer, onder de skipiste.

 1. Tiffany (23) ziet in haar restaurant 80% minder klanten: “De mensen in België zijn volledig zot gemaakt met die code rood”
  PREMIUM

  Tiffany (23) ziet in haar restaurant 80% minder klanten: “De mensen in België zijn volledig zot gemaakt met die code rood”

  Tiffany ziet er vrolijker uit dan ze zich voelt. Ze heeft juist haar haar laten verven, platinablond. Het contrasteert mooi met haar knalrode kleed. Maar als ik vraag hoe het met haar gaat, begint ze met de harde feiten: “Ik heb juist twee van mijn drie personeelsleden moeten ontslaan. Mijn overgebleven collega - zij komt uit Noord-Ierland en heet toevallig ook Tiffany - werkt nog maar halftime. Voor de rest run ik mijn restaurant nu alleen en werk ik 14 à 15 uur per dag. Ik moet hier aanwezig zijn voor onze stamgasten, maar ik ben 80% van mijn seizoenscliënteel verloren. Kwamen hier op een gewone maandag - marktdag in Torrox - soms tot 300 mensen, dan zijn dat er nu nog 80. Van de overheid kreeg ik ter compensatie welgeteld twee maanden 800 euro. Daarna niks meer.”
 1. TUI annuleert pakketreizen naar Tenerife (maar blijft dan toch vliegen)

  TUI annuleert pakketrei­zen naar Tenerife (maar blijft dan toch vliegen)

  Reisorganisator TUI heeft zonet beslist om te blijven vliegen op Tenerife dat van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies heeft gekregen. Pakketreizen (vlucht + hotel) worden wel geannuleerd. “Wie momenteel op Tenerife verblijft met vlucht en hotel wordt wel nog terug gevlogen”, verzekert woordvoerster Sarah Saucin. Wie vanaf vrijdag naar Tenerife vliegt, heeft geen 100% garantie meer van een terugvlucht omdat het eiland rood staat ingekleurd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement