Volledig scherm
© AFP

Verbod op niet-essentiële reizen verlengd: ook na krokus zit skivakantie er niet in

Niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn nog tot 1 april verboden. Daarmee is duidelijk dat een skivakantie er ook na de krokusvakantie volgende week niet in zit. Met de krokusvakantie voor de deur zal de politie aan de grenzen bovendien streng optreden, bevestigt Nicholas Paelinck, korpschef van politiezone Westkust en voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie (VCLP). Of er ook een verbod komt tijdens de Paasvakantie, die start op zaterdag 3 april, valt nog af te wachten.

70 reacties

 • Marc Steenwegen

  3 weken geleden
  Vanaf juli mag het zeker voor het welzijn van de kindjes !!
 • alex van asbroeck

  3 weken geleden
  kijk maar eens op flightradar24: er hangen verdacht veel privéjets in de lucht
 • Alain Maes

  3 weken geleden
  Hopelijk ook diplomaten,politici en VN medewerkers of hebben die andere wetten , blijkbaar wel, het zullen altijd werkbezoeken zijn samen met hun familie
 • John Daenen

  3 weken geleden
  Geven eindelijk blijk van gezond verstand. Is nu een week van toepassing en de cijfers beginnen te dalen . Maar voor wie wil gaan skiën zal er weer geen reden zijn om te denken dat die dingen iets met elkaar te maken hebben.
 • ERWIN VERMEIR

  3 weken geleden
  Het moet gedaan zijn met beslissingen te nemen die ongrondwettelijk zijn. Het feit dat zoiets in het geniep wordt beslist,bewijst dat de heren goed beseffen dat ze hun boekje te buiten gaan.
 1. Neckermann ontglipt aan faillissement door vier maanden tijd te kopen: “Door het oog van de naald gekropen”

  Neckermann ontglipt aan faillisse­ment door vier maanden tijd te kopen: “Door het oog van de naald gekropen”

  Neckermann start vandaag een gerechtelijke procedure op om “onder toezicht” voort te mogen zoeken naar een overnemer. Er is al één geïnteresseerde. Tot voor kort was de bedoeling om maandag de boeken neer te leggen. Neckermann telt na verschillende reorganisaties nog zowat 150 personeelsleden en houdt nog een 50-tal winkels open. Reizigers zijn in ieder geval beschermd. Vakbond ACLVB erkent dat het bedrijf door het oog van de naald gekropen is.
 2. Van Quickenborne over niet-essentiële reizen: “Wie betrapt wordt, krijgt boete én moet onmiddellijk rechtsomkeer maken”

  Van Quickenbor­ne over niet-essentiële reizen: “Wie betrapt wordt, krijgt boete én moet onmiddel­lijk rechtsom­keer maken”

  Met de krokusvakantie in aantocht, zet minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) de puntjes op de i. “Niet-essentiële reizen mogen echt niet. Wie toch probeert te vertrekken en betrapt wordt, krijgt een boete en moet rechtsomkeer maken”, klinkt het in de studio van VTM Nieuws. Volgens de minister zal de politie extra controles uitvoeren aan grensovergangen.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king