Toeristen waden door het water op het ondergelopen San Marco-plein.
Volledig scherm
Toeristen waden door het water op het ondergelopen San Marco-plein. © AFP

Venetië ernstig bedreigd door noodweer: zwaarste overstromingen sinds 1979

Zware onweders hebben bijna heel Italië in hun greep en richten aanzienlijke schade aan. Verschillende mensen zijn al omgekomen. De Brennersnelweg werd door modderstromen getroffen. De belangrijkste verbindingsweg tussen Oostenrijk en Italië moest ook tijdelijk gesloten worden. De lagunestad Venetië zet zich schrap voor de zwaarste overstromingen sinds 1979. 

35 reacties

 • Benjamin Gilissen

  4 jaar geleden
  Jaren lang geïnvesteerd om deze stad uit te buiten voor zijn ligging en geld te verdienen, maar niemand wilde iets doen aan de preventie hiervan. Dus...
 • Gilbert Haelewyn

  4 jaar geleden
  Het klimaat warmt al minstens 25000 jaar op. Opwarming wisselt af met ijstijd. Dat is de klimaatopwarming niet ontkennen, maar juist aangeven, dat die al zeer lang bestaat, voordat de eerste auto reed, voordat de eerste fabriek draaide. Er is zelfs een periode geweest waarbij men er van uit gaat , dat het toen zelfs warmer moest geweest zijn dan nu.
 • Ferdinand Engelbeen

  4 jaar geleden
  Men vergeet er een paar dingetjes bij te vertellen: heel Noord-Italië zinkt als reactie op de kilometers dikke ijslaag van de vorige ijstijd. Dat drukte Scandinavië naar beneden en de zuidelijke landen naar boven. Nadat dat ijs was gesmolten gebeurde het omgekeerde: Scandinavië stijgt nog steeds en Zuid-Europa daalt. Bovendien ligt Venetië in de uitloop van de Po, dus volop waterpret als het eens hard regent...
 • Erik Audenaert

  4 jaar geleden
  Tom Keung , je bent niet verplicht om een koffie te gaan drinken op het San Marco plein . Enkele straten verder en je kan daar ook iets drinken en niet alleen koffie aan betaalbare prijs .
 • Gudo Courtois

  4 jaar geleden
  Weeral goed voor de klimaatprofeten van de klimaatreligie.