De beroemde Rialtobrug in Venetië
Volledig scherm
De beroemde Rialtobrug in Venetië © AFP

Venetië bezoeken? Voortaan op voorhand reserveren én entreegeld (tot 10 euro) betalen

De autoriteiten in Venetië gaan door met een plan om dagjesmensen tot 10 euro aan te rekenen om de lagunestad te bezoeken. Vanaf juni zullen bezoekers bovendien op voorhand moeten reserveren. De stad hoopt zo de bezoekersaantallen onder controle te krijgen. Jaarlijks krijgt Venetië 25 miljoen toeristen over de vloer.

11 reacties

 • Jean-Pierre Brunson

  2 maanden geleden
  En hoeveel zullen ze er toelaten ,heel veel zelfs teveel, de lade moet gevuld worden
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Wie ooit in een toeristische omgeving heeft gewoond weet dat toerisme je dagen werkelijk kan verpesten. Alle thuisgevoel en rust verdwijnt en de achtergelaten rommel krijg je cadeau.
 • eric Lejeune

  2 maanden geleden
  Ze kunnen de boom in zal wel cultuur gaan opsnuiven in bossen en op de bergen. Gratis.
 • Marc Wils

  2 maanden geleden
  Awel ik wil daar 50 euro voor betalen, dan blijven de ongeïnteresseerde toeristen misschien weg.
 • Alex Millian

  2 maanden geleden
  Zat daar vorig week nog gedurende 3 dagen, na 1 tripje heb je wel alles gezien en ze profiteren enorm van toeristen. 10min boottochtje 65EUR, kanaaltocht 110EUR, slechter eten dan op onze zeedijk in Blankenberge voor een prijs van 120EUR waar je een bordje krijgt met mozzarella, tomaten en een glas fernet branca... Als je dan buiten Venetië gaat in een dorpje eet je de beste maaltijden ooit voor maar 15EUR. Dikke toerist trap is het. Gelukkig wel een tophotel gehad met toffe minibar.
 1. Bij deze luxueuze all-inverblijven doe je dit jaar extra voordeel: onze reisexpert tipt zijn favoriete hotels in Turkije
  PREMIUM

  Bij deze luxueuze all-inverblij­ven doe je dit jaar extra voordeel: onze reisexpert tipt zijn favoriete hotels in Turkije

  Betaalbaar op zomervakantie gaan, op voorhand weten wat je uitgeeft en toch genieten van een resem luxe-faciliteiten? All-in hotels in Turkije zijn deze zomer echte prijsbrekers. Zeker nu de Turkse lira historisch laag staat ten opzichte van de euro, en hotels hun prijzen niet hebben verhoogd om de heropleving van het toerisme niet te missen. Onze reisexpert Johan Lambrechts maakte een kleine selectie, voor elk wat wils.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.