Het 'Passenger Locator Form' wordt ingediend via smartphone of laptop. Ook kan een pdf-bestand worden afgedrukt om het document per pen in te vullen.
Volledig scherm
Het 'Passenger Locator Form' wordt ingediend via smartphone of laptop. Ook kan een pdf-bestand worden afgedrukt om het document per pen in te vullen. © BELGA

Vanaf zaterdag verplicht, nu al klachtenregen over Passenger Locator Form

Er komen massaal veel klachten binnen over de Passenger Locator Form, het online reisformulier dat elke Belg vanaf morgen moet invullen als hij of zij in het buitenland verblijft. Het formulier staat niet alleen technisch niet op punt, maar is ook opgesteld in gebrekkig Nederlands, net als de bevestigingsmail.

29 reacties

 • Davies Peeters

  1 jaar geleden
  Dit trekt zoals de rest in België op niets! Verschiet je er van dat een Belg niet chauvinistisch is, integendeel ik schaam me er soms voor.
 • patrick feyen

  1 jaar geleden
  Er zijn ook mensen die zonder computer of gsm op reis gaan! En dat formulier wordt toch niet gebruikt net zoals de contacttracing! Is enkel weer een manier om boetes uit te delen!
 • Bob Boomer

  1 jaar geleden
  Tja, een zoveelste bewijs dat er al langer wat grondig mis is met het onderwijs. Een formulier correct vertalen lukt niet. Ooit zaten deze mensen op de schoolbanken, toch ! En 2.., gebrek aan controle en de kwaliteit van controles is nog zo een pijnpunt. Heeft de bureauchef dit wel nagelezen !?
 • Verhelst Karin

  1 jaar geleden
  Heb dit donderdagmorgen makkelijk en correct kunnen invullen. Spijtige van de taalfouten.
 • hugo van der speeten

  1 jaar geleden
  Alles wat de overheid doet ,trekt op geen ballen en zeker wat betreft IT projecten dit is al jaren zo . Zouden beter mensen aanwerven die er verstand van hebben ,maar ja die kosten teveel.
 1. Europ Assistance: “Deze zomer meer technische bijstand in België, wel minder medische dossiers”

  Europ Assistance: “Deze zomer meer technische bijstand in België, wel minder medische dossiers”

  Europ Assistance Belgium heeft tijdens de aflopende zomervakantie 82.537 bijstandsaanvragen ontvangen. Dat is een stijging met 4 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Vooral de bijstandsaanvragen voor autopech in België kenden een forse toename: + 59 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Het aantal medische problemen in het buitenland nam af met 14 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Dat meldt de verzekeraar vrijdag.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.