BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vanaf vandaag verplicht in te vullen: dit moet u weten over het reisformulier

Vanaf 1 augustus moet iedereen die naar België terugkeert en langer dan 48 uur in het buitenland was een identificatieformulier invullen, de Public Health Passenger Locator Form. Dat moet binnen de 48 uur voor aankomst gebeuren. Tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum gaf Gino Claes, adviseur aan de FOD Volksgezondheid, meer uitleg over het formulier.

88 reacties

 • Evelien Dobbelaere

  1 jaar geleden
  Zal aan mij liggen, maar ik begrijp het doel niet van dit formulier... Is dit puur om achteraf te controleren of de mensen die terugkomen zich 14 dagen in quarantaine zetten? Ik woon in Zeeland (code oranje) en werk in België. Ik moet het niet invullen omdat ik minder dan 48u in België blijf. Ben benieuwd of de politie die morgen aan de grens staat dit ook zal weten. Ik zou het niet erg vinden om dit document in te vullen (1 keer voor ganse periode) om discussies te vermijden.
 • Johnny Temmerman

  1 jaar geleden
  dit met het idee dat er overal internet ter beschikking is.Buitenlanders moeten het dan niet doen.Belachelijker kan je in Europa toch niet overkomen
 • Marc Hemeleers

  1 jaar geleden
  De formulieren zouden aan de grenzen moeten beschikbaar zijn. Niet iedereen heeft een smartphone toch ! Die geleerde kiekens in Brussel moeten dat toch ook beseffen. Grenscontroles toepassen, maar om de aangifte te doen en niet om te verbaliseren.
 • Eddy Nijssen

  1 jaar geleden
  Werkt alleen maar met internet explorer , google chrome en microsoft edge stuurt het formulier niet door of wordt niet verwerkt .
 • Walter Corneel

  1 jaar geleden
  Dus diegene die een maand vakantie gehad hebben in Spanje en op 30/07 terug gekomen zijn moesten dit niet invullen en ze zijn zonder quarantaine en getest te worden op 01/08 terug gaan werken
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Twee uur aanschuiven voor burger in Plopsaland De Panne: “Ging voor geen meter vooruit”
  Play

  Twee uur aanschui­ven voor burger in Plopsaland De Panne: “Ging voor geen meter vooruit”

  Een pretparkbezoeker stuurt ons beelden van een lange wachtrij aan de Piratengrill van Plopsaland De Panne. Bart E. zegt dat hij maar liefst twee uur moest aanschuiven, en wijt dat aan het “bijzonder slechte management van het horecateam”. “Er was vier à vijf man aanwezig en er lagen ongeveer drie burgers per keer op een gigantische bakplaat”, zegt hij. “Dat ging dus voor geen meter vooruit.”