illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
illustratiebeeld © BELGA

“Vanaf 28 juni zal iedereen die in aanmerking komt afspraak voor gratis reistest kunnen maken”

Uiterlijk vanaf maandag zal iedereen, die nog niet volledig is gevaccineerd, een afspraak voor een gratis reistest kunnen maken. Karin Moykens, hoofd Interfederaal Comité Testing & Tracing legt uit hoe het systeem werkt. De nodige capaciteit zal daarvoor beschikbaar zijn, maakt ze zich sterk. Al is zeker wie al begin juli vertrekt er maar beter snel bij.

41 reacties

 • aloysius spoormans

  1 jaar geleden
  Paul Boutsen, als je het niet kunt betalen die 360€... blijf dan thuis hé.
 • Ilse Verlinden

  1 jaar geleden
  Omdat ik in de medische sector werk, ben ik al lang gevaccineerd en moet ik niet getest worden. Ik vind het dan ook niet meer dan logisch dat mensen die nog niet de kans hebben gehad om volledig gevaccineerd te zijn daar geen extra kosten door hebben. Ik ken trouwens mensen die zichzelf en hun gezin ook bij laagrisico contact steeds (gratis) laten testen, dat vind ik persoonlijk een veel groter probleem.
 • Franky Versmesse

  1 jaar geleden
  Zouden ze niet beter er voor zorgen dat de risico patiënten na 8weken in plaats van 12 weken hun vaccinatie krijgen !!
 • Heidi Demeulenaere

  1 jaar geleden
  Hopelijk dat ze aankunnen zoals ze zeiden eerst risico patiënten man man pas 12 augustus 2 de prik nu komen ze dat eventueel vroeger een week wat is dat en verschillende vaccin man man hoop vlug mijn tweede prik dan ben ik gerust
 • Gerrald Haelen

  1 jaar geleden
  Gratis testen bestaan niet ! Ik vind het een schande dat de mensen die geen budget of mogelijkheid hebben om op buitenlandse reis te gaan mee moeten betalen voor de beter begoeden. Ik schaam me in plaats hen zo nodig op reis moeten gaan!