Van oranje naar groen: gebieden in Portugal en Zwitserland opnieuw veilig verklaard

Zwemmen en zonnebaden in het Zwitserse kanton Ticino: het kan weer zonder kopzorgen.
EPA Zwemmen en zonnebaden in het Zwitserse kanton Ticino: het kan weer zonder kopzorgen.
Wie terugkeert uit de Portugese regio Alentejo en het Zwitserse kanton Ticino wordt niet langer aanbevolen om zich te laten testen en in quarantaine te gaan. Dat blijkt uit het aangepaste reisadvies van Buitenlandse Zaken. Er geldt niet langer code oranje voor de gebieden.

Voor het overige blijft het reisadvies onverminderd van kracht. Zo geldt om te vertrekken naar delen van Spanje, Portugal en het Britse Leicester nog steeds code rood. Reizen naar die gebieden is niet toegestaan. Wie terugkeert uit die gebieden moet zich verplicht laten testen en in quarantaine. Het volledige reisadvies is te vinden op de website van Buitenlandse Zaken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Buitenlandse Zaken

Lees ook: Waarom het kletterde op de Veiligheidsraad en de politiek er genoeg van heeft om zondebok te zijn: “De experten gaan ook niet vrijuit” (+)
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pascal Siongers

  De virologen hebben dartsblok met 3 kleuren op en zo geven ze de aan naar waar we mogen reizen of niet

 • oswald billiet

  Ze zouden beter stoppen met dat kameleon besluit. Het sticht verwarring en onzekerheid bij mensen die in verlof zijn. Angst om op verlof te gaan? Is dit wel aanvaardbaar ? Vandaag kan niemand de covid ontlopen. Deze slaat blind tie, zelfs al voldoe je aan de verplichtingen. Je kunt het evengoed thuis oplopen. Dus, ga maar op reis.

 • Koenraad Breems

  Groen , oranje of rood De Belgische regering is daar niet bevoegd voor , waar is de Europese unie, het zijn zij die dit zouden moeten bepalen Idem met vaccins , de EU moet zorgen dat er genoeg zijn voor de Europese burgers en niet elk land apart Wanneer gaat de EU eindelijk eens in gang schieten, anders is het beter dit gewoon op te doeken want het kost handenvol geld

 • kerim aksu

  Wat een circus is het toch eerst code oranje voor die 2 landen en Luxemburg en dan op vraag van die landen gaat buitenlandse zaken van code oranje naar groen een mensen leven is totaal niet van belang geld is de belangerijkste en niet een mensenleven

 • Jos Spriet-Dewaele

  hoe meer getest word hoe meer kans besmettingen te vinden. Landen die groen zijn omdat er niet getest word zijn nog onveiliger dan deze in de rode of oranje zone