Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © Photonews, ANP

Van Gucht: “Coronastalen van teruggekeerde reizigers zullen grondig geanalyseerd worden”

Nu niet-essentiële reizen sinds maandag niet langer verboden maar afgeraden zijn, neemt ook de kans op het importeren van nieuwe coronavarianten opnieuw toe. Daarom is het de bedoeling om de positieve stalen van teruggekeerde reizigers grondig te analyseren om zo te achterhalen of het eventueel om een nieuwe of zeldzame variant gaat. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum.

22 reacties

 • André Miechielsen

  1 week geleden
  Auto en of eender welke verplaatsing over de grens kan perfect gemonitord worden via gsm signaal. De regering moet alleen deze gegevens dagelijks opvragen en elke reiziger (met gsm) is gekend. Dan kan perfecte controle gebeuren.
 • Yolande MARIS

  3 weken geleden
  Reizen toelaten oké maar dan eis ik dat al de beperkingen voor de thuisblijvers ook verdwijnen.Geen twee maten en gewichten,geen klasse maatschappij opgelegd door de EU.
 • wim Goossens

  3 weken geleden
  die boete moet x10 zijn ...
 • Jef Verbist

  3 weken geleden
  Zouden ze eindelijk is niet wat vaart zetten achtef inentingen dan waren al die testen niet meer nodig, maar dat snappen ze in belgie na een jaar nog steeds niet.
 • Ronny Gyles

  3 weken geleden
  Er zullen er weer velen met hun gezond verstand tussen de mazen van het net glippen en zo anderen besmetten vóórdat men fatsoenlijk weet welke nieuwe varianten op die manier binnengesmokkeld worden. Hopelijk steken ze enkel hun eigen familie aan en geen onschuldigen die het gezond verstand nog wel naar waarde weten te schatten. Eerst moet de 'ver van mijn bed show' héél dicht bij komen en dan zullen de plezierreizen hopelijk wel stilvallen tot het echt terug kan.
 1. “Niet getest na je reis? Dan krijg je politie over de vloer”
  PREMIUM

  “Niet getest na je reis? Dan krijg je politie over de vloer”

  Vanaf vandaag is het reisverbod niet langer van kracht en zijn niet-essentiële reizen dus weer toegelaten. Wie terugkeert uit een rode zone - momenteel zo goed als heel Europa - moet in quarantaine en zich laten testen. Reizigers die zich daar niet aan houden, riskeren een boete. Maar kan de politie dat controleren als het om duizenden mensen gaat? Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is overtuigd van wel.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije